Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mads Mathias trio

6. december 2018 19:00

Nogle af jazzens mest energisk humørfyldte musikere mødes på Sorø Kunstmuseum til en tidlig julekoncert torsdag aften den 6. december.

Det er den uforligneligt hotte sanger og saxofonist Mads Mathias og hammondorganisten Martin Schack sekunderet af trommeslageren Janus Templeton. Mads Mathias har med sin hæse stemme og inciterende sceneoptræden betaget et stort publikum. Siden han for seks år siden med brask og bram trådte ind på scenen, kåret som Årets nye jazznavn, har han gjort stor karriere. Han har indspillet med DR Big Bandet, turneret med sit muntre band Six City Stompers i hele Europa, givet koncerter i Tivoli og i Royal Albert Hall – for et par år siden endda en særlig koncert for kronprins Frederik og Mary.

Hans succes er så meget mere bemærkelsesværdig, da han har mistet tre fingre ved en trafikulykke. Han var dengang 17 år og troede aldrig, han skulle komme til at spille sax igen. Det var derfor han begyndte at synge. Siden viste det sig, at han alligevel kunne beherske saxofonen og gennemføre sin uddannelse på Rytmisk Konservatorium. Men vokaljazzen holdt han samtidig fast ved. Sin sang har han udviklet til en sprød, personlig stil, kendetegnet ved humor og medrivende spilleglæde.

Martin Schack er en musikalsk dynamo, der gennem 25 år har slæbt sit hammond B3 orgel verden rundt for at spille svedig soul og groovy jazz med uforlignelige melodiske raffinementer. Måske overraskende er han samtidig højt begavet musikteoretiker og konservatorieunderviser foruden arrangør af jazzfestivalerne i Ribe, hvor han bor. I New York har han samarbejdet med stjerner som Benny Golson og Jimmy Cobb, I Kina turneret med Sinne Eeg og i Esbjerg givet en solokoncert for Dronning Margrethe. Også trommeslageren Janus Templeton er velkendt på jazzscenen med mere end 30 cd-udgivelser, tusindvis af koncerter og adskillige Music Awards bag sig.

På Kunstmuseet i Sorø kan man se frem til et hjerteligt indforstået sammenspil mellem de tre musikalske venner, der alle er blevet overøst med priser og begejstret omtale.

Entré: 185 kr. (medlemspris: 170 kr.) inkluderer entré til kunstmuseet .Tilbud om menu for 150 kr. incl. et glas vin (menu inkluderer IKKE entré til koncerten).

Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29

Mads Mathias. Foto: Sorø Jazz
Martin Schack. Foto: Sorø Jazz

Detaljer

Dato:
6. december 2018
Tidspunkt:
19:00

Sted

Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
57 83 22 29
Hjemmeside:
http://www.sorokunstmuseum.dk/