Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jazzmascarade i Holberghaven

30. juli 2017 14:00

Uropførelse af komponisten Benita Haastrups nye rytmiske musik til Holbergs ære.

På Ludvig Holberg Museet præsenteres nykomponeret musik i tidens rytmiske tonesprog med udgangspunkt i Holbergs komedier. Komponisten Benita Haastrup opfører for første gang opfører sin ”Jazzmascarade”. Hun spiller selv trommer og er i selskab med de to fremragende jazzmusikere Jens Skou-Olsen på kontrabas og Kaare Munkholm på vibrafon.

Foto: Sorø Jazz

Tidens ånd og tonesprog har udviklet sig, siden Carl Nielsen for 110 år siden komponerede sin vidunderlige operaversion af Holbergs Mascarade. På den baggrund fostrede Holberg Museet sidste år ideen om at bestille et nyt værk med støtte fra Statens Kunstfonds komponistpulje. Benita Haastrup påtog sig opgaven på den betingelse, at hun må plukke inspiration fra flere forskellige Holberg komedier, bl.a. Den Stundesløse og Jeppe på Bjerget.

Hun har tidligere med udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr komponeret værket ”Hjertets melodier”, som blev opført på Odense Teater. Som uddannet percussionist fra Rytmisk Musikkonservatorium er Benita Haastrup forankret i jazzen og er navnlig kendt for sin suveræne evne til at skabe rytme og spræl ligesom i commedia dell’arte traditionen, der var Holbergs store inspiration. Så der forventes et værk med rytme, fest, fortælling, gøgl og kærlighed!

Benita Haastrup, 52 år, har som musiker spillet og turneret i hele Europa med bl.a. Andy Sheppard, Marilyn Mazur, Marie Bergman, Leo Wright, John Tchicai, Tore Brunborg, Pierre Dørge, Irene Becker, Hugo Rasmussen, Finn Ziegler og Richard Boone. Hun er belønnet med tre af de fineste jazzpriser, Ben Webster Prisen i 1998, Sunset Jazz Hornbæk Prisen i 2007 for ”en fornem indsats inden for dansk jazz som trommeslager, percussionist og komponist” og Danish Music Award i 2012.

Entré: 100 kr. Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
30. juli 2017
Tidspunkt:
14:00

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier