Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jazzkoncert: Cathrine Legardh med Søren Bebes trio

28. juli 15:30

Søndag den 28. juli er der jazzkoncert med afsæt i dansk litteratur på Tersløsegaard.

I spidsen for Søren Bebes trio fortolker Cathrine Legardh tekster hentet fra blandt andre Tove Ditlevsen.

Digte hentet i den danske litteraturs skatkiste kan udmærket fortolkes i jazzmusikkens sprog. Det vil den dygtige sangerinde Cathrine Legardh fornemt demonstrere, når hun giver koncert på HolbergMuseet Tersløsegaard. Ingen af Holbergs værker er med i repertoiret, men Legardh plukker blandt andet i tekster af Tove Ditlevsen (1917-76). Resultatet er en inderligt smuk melodisk fremførelse af lyrikken, understøttet af pianisten Søren Bebes fremragende trio med bassisten Kasper Tagel og den mesterlige trommeslager Anders Mogensen.

Cathrine Legardh er velkendt på jazzscenen. Den nu 45-årige sangerinde er et naturtalent, der i en årrække sang sig gennem jazzens standardrepertoire med forskellige bands på københavnske klubber for så endelig i 2006 at sige sit faste job som skolelærer op for helt at hellige sig sin musikalske karriere. Hun har sat sit eget personlige præg på jazzen ved navnlig at koncentrere sig om den nordiske tone med inspiration fra blandt andre svenske Monica Zetterlund, som også sang på sit modersmål.

Ankermanden i trioen, der akkompagnerer sangen, er ligeledes rost og beundret for sin følsomme nordisk-melankolske lyd med mindelser om Jan Johansson og Bill Evans. Søren Bebe udmærker sig dertil ved for et par år siden at have bosat sig i Sorø med sin familie. Han har været vidt omkring i jazzen og bl.a. akkompagneret sangerinden Cæcilie Norby. Trioen med Kasper Tagel og Anders Mogensen har i mange år været et fast omdrejningspunkt for hans musik. De tre musikere har både sammen og hver for sig gjort fornemme internationale karrierer og for længst opnået priser og titler som Årets Jazzmusikere. Trioen har indspillet flere plader, der karakteriseres som ”sublim jazz i verdensklasse”.

Oplev koncerten søndag den 28. juli kl. 15.30.

Cathrine Legardh, vokal, Søren Bebe, piano, Kasper Tagel, bas, og Anders Mogensen, trommer.

Entré: 100 kr.

Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
28. juli
Tidspunkt:
15:30

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier