Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jazz med afsæt i commedia dell’arte

31. juli 2016 13:00

Italiensk musik med udspring i napoletansk sangtradition bliver den røde tråd i en helt speciel jazzkoncert, som præsenteres på Tersløsegaard søndag den 31. juli. Anledningen er 300 året for Ludvig Holbergs ophold i Rom i 1716, hvor han stiftede bekendtskab med det musikalske commedia dell’arte teater, som siden blev et element i flere af hans komedier. Nu levendegøres musikken af de fremragende italienske musikere Francesco Cali og Nico Gori sammen med sangerinden Clara Vuust.

Pianisten Francesco Cali spiller med et så stærkt sydlandsk temperament, at det kalder tårer frem i øjenene, og klarinettisten Nico Gori er ifølge vores egen violinlegende Svend Asmussen intet mindre end en af verdens bedste på sit instrument.

Clara Vuust
Clara Vuust

Det italienske er også gået danske Clara Vuust i blodet. Efter et hjemligt tilløb med kirkesang, kammerkor og Musikkonservatorium flyttede hun til Italien, lærte flere lokale musikere at kende og turnerede bl.a. med et siciliansk orkester. I efteråret 2013 trådte hun ind på den danske jazzscene med albummet ”Here’s to love” og blev hurtigt en af de mest spillede jazzvokalister med sine kærlighedessange og rytmiske romantik.

Omdrejningspunktet for koncerten på Ludvig Holberg museet bliver den napoletanske sangtradition, bygget på nogle af de teatralske elementer, hvoraf commedia dell’arte havde sit udspring. Fra de smukke gamle sange føres tilhørerne videre til nyere italienske sange, hvor man stadig kan mærke traditionen fra dengang – og derfra via enkelte franske kompositioner til amerikanske evergreens for at markere det nutidigt jazzede element.

Entré: 100 kr. Bestil billetter.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
31. juli 2016
Tidspunkt:
13:00

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier