Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ingemann-dag

7. juli

Denne søndag i juli står i B.S. Ingemanns tegn. Ingemann-dagen er en ny tradition i Sorø, på initiativ af historiefestivalforeningen 1684-1862.

”Vi har i foreningen det mål at lave udstillinger, skabe events og at genskabe familier fra tidsperioden”, fortæller Mette Skjoldan, der er formand for 1684-1862. ”Vi begynder med små skridt, men det er meningen, at det skal udvikle sig til en historisk festival, marked og events hvert år den første weekend i juli. Ingemann-dagen, der arrangeres i samarbejde med Ingemann-Selskabet, holdes om søndagen.”

”Vi har skrevet rundt til alle sognene i kommunen”, fortæller Mette Skjoldan. ”Foreløbig har seks kirker meldt tilbage, at man den søndag kun vil synge salmer af Ingemann, og derudover læses der en tekst op. Teksten er forfattet af Ingemann-Selskabet og handler første gang om hans liv og levned. Men hvert år skal der være et nyt tema.”

I år deltager følgende kirker med tidspunkter anført i parentes: Bromme Kirke (kl. 9.00), Filadelfia i Dianalund (kl. 10.30 med kirkekaffe efter gudstjenesten), Kirke Flinterup (kl. 10.30 med traktement efter gudstjenesten for at fejre begivenheden), Klosterkirken i Sorø (kl. 10.00), Pedersborg Kirke (kl. 10.30), Ruds Vedby Kirke (kl. 9.00) samt Tersløse Kirke (kl. 10.30 med kirkekaffe efter gudstjenesten).

I alle kirkerne vil der blive sunget Ingemann-salmer og læst en tekst om Ingemann forfattet af formanden for Ingemann-Selskabet, Peter Balslev-Clausen.

Vil du hjælpe den nye tradition godt på vej, er du hjerteligt velkommen til at melde dig ind via MobilePay: 13366. Du kan også følge foreningen på Facebook her.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
7. juli

Sted

Sorø
Sorø, 4180 Danmark + Google Maps
Del på sociale medier