Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Industrien i vort område

januar 18 - juni 21

I dag er der kun få industrier i Danmark og i Dianalundområdet. Men i 60’erne og 70’erne var det anderledes, her var der mange industrier i Dianalund, Niløse og Ruds Vedby. 

Da Danmark blev industrialiseret fra omkring 1960 var Ruds Vedby og til dels Dianalund, Skellebjerg og Niløse med helt i front.

Den ene industri opstod efter den anden, og mange flyttede hertil. Området lå jo godt: midt i Vestsjællands amt og tæt på landeveje og jernbane.

Nogle industrier voksede sig store, som Irmas mejeri, Kongstedlund, og Karsholte Maskinfabrik. Den sidste virksomhed blev ikke kun stor, men også verdensomspændende under navnet ASA-lift.

Andre var små som Ruds Vedby fjederfabrik, der kun havde en enkelt mand ansat. Engang lå her også hovedkvarteret i E-numre for Europa og Afrika, nemlig Fortitech.

Alle de mange industrier kan ses og opleves i Lokalarkivets 80 m2 store udstilling. Her vil der være beskrivelser, fire film, fotos og tredimensionelle ting. I løbet af foråret vil der også være foredrag og fyraftensmøder, hvor folk fortæller om dengang, der var industrier på vor egn.

Udstillingen åbner den 18.1. kl 13:00 og er herefter åben hver torsdag eftermiddag frem til sommerferien.

Foto: Lokalarkivet i Dianalund.

Detaljer

Start:
januar 18
Slut:
juni 21

Sted

Lokalarkivet i Dianalund
Sømosevej 44
Dianalund, 4293
+ Google Map