Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Holbergdagen

14. august 2016 12:00

Årets Holbergdag holdes søndag den 14. august med forfatteren Dorrit Willumsen som gæst. Hun vil tale om Holberg og også fortælle om Herman Bang (1857-1912), der i 1871 som 14-årig flyttede ind i præstegården lige over for Tersløsegaard, fordi hans far blev præst i sognet. Herman Bang kom året efter på Sorø Akademi, hvorfra han blev student i 1875.

Dorrit Willumsen
Dorrit Willumsen

Dorrit Willumsen er nyeste modtager af den fornemme Holberg-medalje. Den blev indstiftet af Dansk Forfatterforening i 1934 og er siden uddelt hvert år på Holbergs fødselsdag til fremragende forfattere fra Henrik Pontoppidan over Tom Kristensen og Martin A. Hansen til Klaus Rifbjerg og Henrik Stangerup. Med hæderen følger 75.000 kr. fra Kunstrådets Litteraturudvalg.

Holberg-Medaljen blev tildelt Dorrit Willumsen for et egenartet, mangeartet forfatterskab, som omfatter romaner, noveller, erindringer, dramatik og lyrik. Med empati og distance skildrer Dorrit Willumsen ofte kvindeliv i mod- og samspil med en lettere absurd omverden, henlagt til historiske, nutidige eller science fiction-agtige scener med åbne grænser mellem indre og ydre universer. Tonen er underfundig, på én og samme tid sensibel og usentimental.

Dorrit Willumsen har tidligere modtaget både Det Danske Akademis store pris og Nordisk Råds litteraturpris.
Dorrit Willumsen om Holbergs komedier:

”Man skulle ikke være vægelsindet, stundesløs eller alt for påståelig. Man skulle bestemt ikke vigte sig af sin lærdom eller kaste sig ud i noget så uoverskueligt som politik, når man egentlig bare var kandestøber. Man skulle ikke prale og være stortalende. Og man skulle bestemt ikke komme hjem med franske manerer, bare fordi man havde været en tur i Paris.”

Entré: 100 kr. Køb billetter.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
14. august 2016
Tidspunkt:
12:00

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier