Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hektisk projektfeber omkring Holbergs gård

11. september 2016 12:00

Nye haver og anlæg vokser voldsomt frem * Kom selv og se, når der på søndag er høstafslutning med skuespilleren Preben Harris på programmet.

Der sker for alvor noget på Tersløsegaard i disse uger. Tonstunge lastbiler læsser larmende sten og muld af, mens traktorer, bobcats og selvkørende tipvogne på deres bælter æder sig rundt i herregårdens haver. Samtidig knokler brolæggere, anlægsgartnere og vores egne nytrappehavefolk og havevenner, så sveden driver af dem. Det er det store haveprojekt, der er under udførelse.

Det har længe været under forberedelse. For fem år siden tilkøbte Den Holbergske Stiftelse en lille tønde land jord for 100.000 kr. Derefter er der i nogle år blevet tænkt, tegnet og regnet på, hvordan det kan blive til en ny museumshave i barokstil. Endelig sidste år opnåedes det første tilsagn om fondsstøtte. Så udarbejdede landsskabsarkitekt Kirsten Lund-Andersen en smuk plan, og optimismen voksede til sådanne højder, at man forudså en præsentation af en ny blomstrende have allerede i denne sommer 2016. Men her er endnu ingen blomster! Derimod viser grundplanen sig nu tydeligt med nysåede grønne græsstier mellem de kvadranter, hvor blomster og nytteafgrøder skal spire frem. Desuden er anlagt nye stier og terrasser med herregårdsgrus samt etableret et stenbed og ny pigstensbelægning uden for Holbergs stuer. Det hele koster flere hundrede tusinde kroner, som betales takket være tilskud fra Georg Bestle og Hustrus Mindefond, LAG Nordvestsjælland og Dansk Bygningsarv.

Meningen er selvfølgelig, at haven skal vises frem som en ekstra tilskyndelse til at besøge Ludvig Holbergs historiske stuer, der uforandret er hovedsagen. Til næste sommer vil den nye have blomstre, og så inviteres til en stor åbning, men allerede på søndag den 11. september kan nyanlægget beses, når Tesløsegaard holder høstafslutning. På plakaten er den kendte skuespiller og teaterdirektør Preben Harris, som oplæser og spiller epistler og scener af Ludvig Holberg.

Preben Harris optræder kl. 14.00, men fra kl. 12.00 er Tersløsegaard åben, så der er god tid til en havevandring.

Søndag 11. september kl. 14.00 – Epistler og scener af Ludvig Holberg: Teaterdirektør Preben Harris læser op og holder foredrag om Holberg. Entré: 100 kr.

Teltet i haven åbner kl. 12.30 med tilbud om frisksmurte sandwich fra Sejers Konditori, øl fra Dagmarbryggeriet og andre kolde og varme drikkevarer

Plads kan reserveres på post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770.

nytrappe

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
11. september 2016
Tidspunkt:
12:00

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier