Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fredninger i fare – også i Sorø

januar 20 10:00 - 12:00

Den 20. januar kl. 10-12 afholder Danmarks Naturfredningsforening “Fredninger i fare”-event over hele landet, og også i Sorø. DN Sorø inviterer Sorøs borgere til at mødes ved Flommen (for enden af Ingemannsvej i Sorø) for at vise, at der er mange, der ikke støtter folketingsforslaget, som vil fratage DN retten til selvstændigt at rejse en fredningssag. I mere end 80 år har DN haft denne lovsikrede mulighed for at beskytte naturen ved at foreslå en fredning.

Flommen er med sin placering umiddelbart øst for Sorø By et af de mest attraktive naturområdet i Sorø Kommune. Havde DN ikke foreslået Flommen fredet midt i 70’erne ville den være blevet til en omfartsvej. Ønsket om at belægge Flommen med asfalt er desværre ikke helt forsvundet. Det fremgår af Sorø Kommunes Masterplan for Sorø By, hvor muligheden – imod DNs høringssvar – forsat rumler.

DN Sorø håber mange vil komme forbi Flommen og med sin tilstedeværelse markere, at DN fortsat skal have mulighed for at rejse fredningssager på naturens vilkår.

DN Sorøs Natur- og Fredningsgruppe vil indlede og, undervejs på en lille rundtur, fortælle om stedets mange kvaliteter.

Udsigt over “Skøjteflommen”. Foto: Rolf Lehrmann

Detaljer

Dato:
januar 20
Tidspunkt:
10:00 - 12:00

Sted

Flommen
Ingemannsvej 26
Sorø, 4180 Danmark
+ Google Map