Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Forfatteren Peter Olesen sætter Sorø by under lup

marts 19 19:00

Som optakt til generalforsamlingen i Sorø Bevaringsforening tirsdag den 19. marts har foreningen hyret forfatteren og bevaringsforkæmperen Peter Olesen, Valby, til at give sin mening om, hvordan Sorøs aktuelle bevaringstilstand er. Hvor går det godt nu, og hvor brænder det på? Nogle vil måske huske, at han også så på Sorøs situation for ca. 30 år siden og sagde sin karske mening om det ved et møde i Sorø Sognegård.

Peter Olesen, der er uddannet journalist og kendt for sin tid som nyhedsoplæser i TV, har i mere end en menneskealder beskæftiget sig kritisk med byplanlægningen og arkitekturpolitikken herhjemme. Han brænder for ordentlig kvalitet og god æstetik i vore fysiske omgivelser.

Interessen er udmøntet hidtil i 27 bøger om bygningskulturen og grønne anlæg i København, Frederiksberg, Holbæk, hvor han er født, og Valby, hvor han bor, samt Vejby Strand, hvor han har sommerhus. Senest – i 2018 – kom ”Broerne i København”.

Desuden har Peter Olesen en fast klumme i Kristeligt Dagblad, der meget sigende hedder ”Hus og hus imellem”.

Peter Olesen forbereder sig grundigt, så en dag i marts forud for mødet, vil man kunne se en høj mand kigge sig nysgerrigt rundt i Sorøs gader – og tage afslørende fotos!

Efter Peter Olesens peptalk og en pause med kaffe etc. påbegyndes selve generalforsamlingen. Dagsordenen er i.h.t. vedtægterne. Dog sættes et ekstra punkt af til snak om byens bygningspræmieringsordning – er den blevet overflødig? Er der alternativer?

Ved valg til bestyrelsen, hvor alle bestyrelsesmedlemmer er på valg, ønsker alle disse genvalg. Det samme gælder suppleanterne.

Tid og sted: Tirsdag den 19. marts 2019 kl. 19.00 på Sorø Borgerskole, Alleen 8.

Alle er velkomne. Man er også velkommen til at melde sig ind i Bevaringsforeningen ved denne lejlighed.

Der er fri entré for alle. I pausen bydes på kaffe og kage for 30 kr.

Til arrangementets gennemførelse har Bevaringsforeningen modtaget sponsorstøtte fra Herbo Ejendomme.

Detaljer

Dato:
marts 19
Tidspunkt:
19:00

Sted

Sorø Borgerskole
Alleen 8
Sorø, 4180
+ Google Maps
Telefon:
57 86 40 00
Hjemmeside:
http://borgerskole.skoleporten.dk/sp