Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om Holbergs karriere

27. august 2017 14:00

Den eminente Holbergkender, forfatteren, dr. phil Ole Thomsen kommer selv med livslang universitetserfaring og fortæller om Ludvig Holbergs karriere på Københavns Universitet.

Ole Thomsen
Den begyndte for nøjagtig 300 år siden, da Holberg som 33-årig blev udnævnt til professor i metafysik. Lige til sin død i 1754 forblev Holberg ansat på Universitetet. Han avancerede til professorater i latin, retorik og historie, blev også rektor og var desuden i en lang periode Universitets kvæstor (økonomichef).

Ole Thomsen er klassisk filolog, dr. phil. på en afhandling om ”Komediernes kraft” og har i godt fyrre år været ansat på universitetet i Aarhus, bl.a. som leder af Instituttet for Oldtids- og Middelalderforskning. Han har beskæftiget sig med både Molière og Holberg, og er netop i år bogaktuel med titlen ”Pessimist og munter. En bog om Holberg” på Forlaget Vandkunsten. Samtidig forbereder han en udgivelse om ”Mennesket ifølge Holberg”. Ole Thomsen, der fremhæver at han er molbo, er i øvrigt ligesom Holberg stærkt optaget af det danske sprog. ”Jeg ville ønske, at vi danskere elskede vores modersmål lige så brændende, som andre folk elsker og ærer deres,” erklærer han.

Entré 100 kr.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
27. august 2017
Tidspunkt:
14:00

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier