Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

EU-projekt om borgerinddragelse

maj 18 15:30

Kom til debat om borgerinddragende kunstneriske projekter samt åbning af udstilling med værker af “Afrikastrik” og Bo- og Støtte Center Sorø. 

Foto: Sorø Kunstmuseum.

Disse to begivenheder hænger sammen og det er egentlig det ambitiøse EU-samarbejde PAIC (Participatory Art for Invicible Communities) mellem landene Spanien, Kroatien, Slovenien og Danmark, der står bag.

At gøre det usynlige synligt
PAIC´s hovedformål er at styrke identitet og kultur i mindre synlige lokalsamfund og skabe synlighed via et samarbejde mellem kulturinstitution, borger og kunstner. Der arbejdes med grupper, der måske føler sig marginaliseret og “usynlige” for det omgivende samfund.

Kunstnerne, lokale som internationale, er nøje udvalgt til opgaven. De har alle stor erfaring med borgerinddragende projekter og kan derfor udvikle workshops i de omgivelser, hvor de lokale deltagere føler sig hjemme.

Kunstneren i projekterne er samtidig lærer, kunstnerisk leder, pædagog og oversætter. Ved at fokusere på lokal forankring og sociale udfordringer, kan det fælles arbejde i workshoppen skabe nye indsigter for publikum i det lokale miljø. Lokale borgere er således også tænkt med i paic-konceptet.

Sorø Kunstmuseum har tidligere faciliteteret en paic-workshop i Sorø Kommune. Sidste gang var på Kunstnergaarden i Dianalund med skoleelever fra Holbergskolen. Denne gang arbejder den danske billedkunstner Jette Ellgaard og spanske Anna Dotverdaguer med grupper fra Afrikastrik og Bo- og Støtte Center Sorø, et samarbejde opstået hos Frivilligcenter Sorø.

Rundbordsdiskussion og fernisering den 18. maj fra kl. 15.30 på Sorø Kunstmuseum
Kl. 15.30 åbnes dørene for en roundtable-diskussion, hvor specialister, kunstinteresserede og borgere debaterer borgerinddragende projekter og synlighed i lokalmiljøet.

Kl. 17 åbning af udstillingen med værker af Afrikastrik og Bo- og Støtte Center Sorø i Sorø Kunstmuseums caféområde.

Alle er velkomne!

Detaljer

Dato:
maj 18
Tidspunkt:
15:30

Sted

Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
57 83 22 29
Hjemmeside:
http://www.sorokunstmuseum.dk/