Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Emil De Waals Gamle Nyheder

25. oktober 2019 19:30

Gamle nyheder på programmet, Emil de Waal giver koncert med sit Old News-band.

Det måske mest mærkværdige jazzband i dagens Danmark besøger Sorø Kunstmuseum. Det er den forhenværende poptrommeslager, Cand. Jur. og komponist Emil de Waals Gamle nyheder orkester, som med den 82-årige klarinetist Nulle i spidsen spiller musik fra svundne tider i en skøn pærevælling, hvor melodier fra Bennys Badekar, Gummitarzan og En By i Provinsen kan veksle med musik af Sidney Bechet, Fats Waller og Bessie Smith. Lige så uforudsigelig er instrumenteringen. Til lyden af Nulles klarinet føjes ikke alene Emil de Waals trommer, men også bastrompet, også kaldet marchbasun, melodica, flygel, banjo, guitar, contra altklarinet og diverse slagtøj, som håndteres af multiinstrumentalisterne Gustaf Ljunggren, Peter Rosendal og den 76-årige ophavsmand til børnebøgerne Jungledyret Hugo og Cykelmyggen Egon, Flemming Quist Møller.

De gamle nyheder blev smækket på jazzscenen for tre år siden og skabte hurtigt store overskrifter. Bandet blev nomineret til Danish Music Award, inviteret til at indspille flere albums og fremkaldte blandt kritikerne udbrud som ”Et aldeles forrygende orkester med en vidunderlig spændvidde.”

I korrekturen lurede dog jazzpolitiet, for hvad er det egentlig de spiller? Emil de Waal svarer selv: ”Det kommer jo an på, hvordan man tolker begrebet jazz. For nogen er jazzen sådan meget puritansk jazz, for andre, som eksempelvis mig, er jazz mest en tilgang som er improviserende. Så jazz tolker jeg egentlig i begrebets bredeste forstand.”

De gamle nyheder har dyb rod i tradition og samtidig stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse. Musikerne skaber tilsammen enestående versioner af klassikere, somme tider også af danske komponister som bl.a. John Mogensen, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy og Sven Gyldmark.

For mere information klik her.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
25. oktober 2019
Tidspunkt:
19:30

Sted

Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
Sorø, 4180
+ Google Maps
Telefon:
57 83 22 29
Hjemmeside:
http://www.sorokunstmuseum.dk/
Del på sociale medier