Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den Stundesløse på Tersløsegaard

26. august 2018 15:30

VIelgeschrey og en skriver. (Pressefoto HolbergMuseet)

Holbergs komedie “Den Stundesløse” opføres på scenen i Holberghaven på Tersløsegaard søndag eftermiddag den 26. august. Det er Bagsværd Amatør Scene, der kommer og viser hele komedien i Holbergs originale version iklædt flotte kostumer og med Holberghavens scene som smuk kulisse. Det kan anbefales at reservere plads.

Holbergs mesterlige stykke rammer det evigt aktuelle tema om den rastløse pedant, der hele tiden er i hektisk aktivitet, men alligevel aldrig rigtig får udrettet noget. I vore dage har fænomenet fået diagnosen stress. I Holbergs fremstilling er det snarere en grinagtig sjælelig defekt, som forklarer den fortravlede hovedperson Vielgeschreys opførsel. Han er samtidig så komisk tåbelig, at han vil have sin datter Leonora gift med en kedelig bogholder frem for hendes udkårne Leander. Takket være den snarrådige stuepige Pernille ordner alt sig dog til sidst, så komedien kan få en ægte holbergsk lykkelig slutning.

I nyere tid er Den Stundesløse gået over Det Kgl. Teaters scene med Jørgen Reenberg og Ghita Nørby i hovedrollerne og for få år siden også vist på Folketeatret med Henrik Koefoed og Cecilie Stenspil som Vielgeschrey og Pernille. Komedien er desuden blevet filmatiseret med John Price som instruktør, og i Norge blev den for et par år siden opført i Kristianssands Teater- og Konserthus.

Bagsværd Amatør Scene opfører hele komedien i Holbergs originale version iklædt flotte kostumer. Det meget velanskrevne amatørteater fra Bagsværd har siden sin start i 1954 indstuderet mere end 150 forestillinger, deriblandt adskillige Holberg-komedier. To gange tidligere har teatret gæstet Tersløsegaard, første gang med ”Barselsstuen” for tolv år siden og i 2016 med komedien ”Don Ranudo de Colibrado”.

RESERVATION af billetter ved henvendelse til foreviseren på e-mail post@tersloesegaard.dk eller telefon 74 46 67 70.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
26. august 2018
Tidspunkt:
15:30

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier