Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Byens nye mødested fejres

18. august 2016 15:00 - 17:00

Torsdag den 18. august får vi et helt nyt mødested, lige midt i Sorø. Et hus, hvor børn og voksne, studerende, foreninger, mødregrupper, strikkeklubber og alle os andre kan mødes i rare omgivelser. For at snakke, lege, fordybe os eller låne en bog. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

På torsdag er der nemlig åbningsfest for Sorø Bibliotek som Åbent Bibliotek. En stor del af tiden vil biblioteket og bykontoret være åbent og bemandet med det velkendte, hjælpsomme personale – men også uden for åbningstiden vil man kunne lukke sig ind med sit sundhedskort og bruge huset og faciliteterne.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

– Det er rigtig dejligt, at vi nu kan åbne biblioteket op for borgerne i mange flere timer om ugen. Med åbent bibliotek bevarer vi et rigtig godt bibliotekstilbud, hvor man kan få hjælp og vejledning af dygtige medarbejdere. Men herudover får borgerne mulighed for at bruge biblioteket og dets faciliteter langt mere fleksibelt, fordi man for eksempel kan gå på biblioteket om aftenen og om søndagen. Det vil være til gavn for blandt andet børnefamilier og pendlere, som får bedre muligheder for at bruge biblioteket, når det passer ind i hverdagen.

På biblioteket glæder man sig til at udforske de muligheder, der ligger i at åbne biblioteket mere op for borgerne. Biblioteksleder Mia Sørup siger:

– Vi håber, at biblioteket vil udvikle sig til et mødested for borgerne. Et aktivt hus, hvor alle føler sig velkomne. Et sted, hvor børnefamilier kan tage hen en regnvåd søndag eftermiddag, hvor studerende kan mødes om deres projektopgave, hvor foreninger kan holde møder, hvor man som borger kan sætte sig ind og læse avisen eller finde en bog.

– Vi er i fuld gang med at udvikle en ny biblioteksstrategi, hvor vi netop lægger vægt på, at biblioteket skal understøtte hverdagskulturen. At det skal være borgernes hus og det fordomsfrie mødested. Ved at åbne biblioteket og give borgerne mulighed for at bruge det, når det passer dem bedst, tager vi det første skridt på vejen. Vi håber, at rigtig mange vil tage godt imod tilbuddet, bruge huset og fylde det med gode aktiviteter.

Åbningsfesten er på torsdag den 18. august kl. 15-17 og bliver en festdag med musik, lagkage, balloner og festtaler.

aabning

Detaljer

Dato:
18. august 2016
Tidspunkt:
15:00 - 17:00

Sted

Sorø Bibliotek og Bykontor
Storgade 7
Sorø, 4180
+ Google Map
Telefon:
57 87 01 01
Hjemmeside:
https://www.soroebib.dk/