Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Borgermøde med Connie Hedegaard

8. maj 2018 19:00 - 21:00

Borgere og andre interessenter inviteres til borgermøde om Sorø Kommunes nye vision. Det sker tirsdag den 8. maj.

Connie Hedegaard. Pressefoto.

Byrådet i Sorø Kommune har vedtaget at lade den nye Vision og Planstrategi for Sorø Kommune tage afsæt i FN’s 17 verdensmål. Nu inviteres borgere og andre aktører med om bord i visionsprocessen.

Det sker ved et borger- og interessentmøde tirsdag den 8. maj kl. 19-21 på Sorø Borgerskole.

På borgermødet vil forhenværende minister og EU-kommissær Connie Hedegaard fortælle om FN’s verdensmål og den forskel de kan gøre – i verden og i Sorø Kommune.

Borgmester Gert Jørgensen siger:

“Ved at tage afsæt i FN’s 17 verdensmål vil vi gerne signalere, at selvom vi er en mindre kommune, kan vi godt have et stort udsyn og tage vores del af ansvaret i en global verden,” siger borgmester Gert Jørgensen.

“Flere og flere lande, organisationer og myndigheder orienterer sig mod FN’s 17 verdensmål som et pejlemærke for udviklingen. Sorø Kommune er den første mindre kommune i landet, som orienterer sig mod verdensmålene, og i byrådet synes vi det er spændende at se, hvad vi kan få ud af at se vores lokale udvikling i et større perspektiv,” siger borgmesteren.

Lokal tilpasning
Ud af de 17 verdensmål, som blev vedtaget af verdens ledere i 2015, har byrådet valgt at fokusere på ni mål som er særligt relevante for Sorø Kommune. Med afsæt i de ni mål er der formuleret fire lokale temaer, som bliver de bærende søjler i den kommunale vision- og planstrategi.

Her kan du bidrage
Med borgermødet den 8. maj bliver borgerne inviteret med i visionsprocessen tidligt i forløbet. Og det er helt med vilje, siger Gert Jørgensen.

“Vi er helt klare over, at det kan lyde lidt abstrakt at tage afsæt i FN’s verdensmål, når vi taler om Sorø Kommune. Derfor vil vi fra byrådets side gerne give borgere og øvrige interessenter mulighed for at høre mere om verdensmålene og blive inspireret af Connie Hedegaards store viden og engagement i emnet, ligesom vi selv er blevet det.

Derfor er borgermødet i maj især tænkt som et inspirationsmøde, hvor vi deler den viden og de tanker, der ligger bag den nye Vision og Planstrategi,” siger borgmesteren.

Senere på sommeren bliver der mulighed for at give sit besyv med i forhold til den nye vision blandt andet, når vision- og planstrategien kommer i offentlig høring fra 29. juni til 21. september.

Fakta om Vision og Planstrategi 2022:
Vision og Planstrategi 2022 udstikker kursen for Sorø Kommunes udvikling i de kommende år, og danner blandt andet grundlag for kommuneplanen, som beskriver den fysiske udvikling af byer og områder.

De fire lokale temaer er: 
– Det gode hverdagsliv med sundhed og trivsel for alle – også i fremtiden
– Levende byer og lokalsamfund – med natur, kultur og historie
– Viden og vækst – arbejde og uddannelse til alle
– Erhverv, infrastruktur, innovation og teknologi

De ni verdensmål, som er særligt relevante for Sorø Kommune, er:
– Mål nr. 3 sundhed og trivsel, mål nr. 4 kvalitetsuddannelse, mål nr. 7 bæredygtig energi, mål nr. 8 anstændige jobs og økonomisk vækst, mål nr. 9 erhverv, innovation og infrastruktur, mål nr. 11 bæredygtige byer og lokalsamfund, mål nr. 12 ansvarligt forbrug og produktion, mål nr. 13 klimaindsats og mål nr. 17 partnerskab for handling.

Tid og sted
Tirsdag den 8. maj kl. 19-21 i aulaen på Sorø Borgerskole, Alleen 8, 4180 Sorø.

 

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
8. maj 2018
Tidspunkt:
19:00 - 21:00

Sted

Sorø Borgerskole
Alleen 8
Sorø, 4180
+ Google Maps
Telefon:
57 86 40 00
Hjemmeside:
http://borgerskole.skoleporten.dk/sp
Del på sociale medier