Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Holberg Ultimatum på Tersløsegaard

17. juni 2018 15:30

Skuespiller Henrik Jandorf opfører ny version af sin særlige Holberg forestilling. Den tidligere annoncerede opførelse af Barselsstuen aflyses på grund af sygdom. 

Fra Hofteatret til Tersløsegaard tur/retur. Sådan kan historien om den enestående enmandsforestilling ”Holberg Ultimatum” beskrives. Det er Henrik Jandorf, gennem tyve år skuespiller på Det Kgl. Teater, der har skabt det dokumentarisk-dramatiske stykke om Ludvig Holberg og selv lægger krop og stemme til monologen.

Forestillingen opføres på Tersløsegaard søndag den 17. juni kl. 15.30 i stedet for komedien ”Barselsstuen”, som skulle være vist af amatørskuespillere fra Holbæk Dramatiske Klub. De har aflyst forestillingen på grund af sygdom.

Henrik Jandorf har i tre år arbejdet med at forfine sin soloforestilling. I førsteudgaven fik den i sommeren 2015 premiere på Tersløsegaard og høstede seks stjerner i dagspressens anmeldelser. På Holbergs fødselsdag i december sidste år blev forestillingen i en ny bearbejdelse opført på Hofteatrets skrå brædder, og herfra vender den nu tilbage til åstedet, Holbergs egen bolig på Tersløsegaard.

Det fascinerende mageløse ved stykket er, hvorledes pedanter og medløbere spiddes i udvalgte scener fra Holbergs værker. ”Holberg er grotesk nutidig og aktuel! De selvsamme mekanismer, som drev Holberg til sine knivskarpe iagttagelse af mennesker og samfund, gør sig gældende i dag. Det er rystende og nærværende,” fortæller Henrik Jandorf. Hvert et ord i forestillingen er Holbergs egne – her er ingen gendigtning eller ”frit efter”.

På Tersløsegaard præsenterer Jandorf en ny revideret version af ”Holberg Ultimatum”. Fra Holbergs stuer vil skuespilleren træde ud ad terrassedøren til haven som den gamle Holberg selv har gjort. Mens forestillingen går over havescenen sker forvandlinger, først til tjeneren Heinrich og senere til den midaldrende Holberg med grå pudderparyk alt imens Holbergs ord runger ud over publikum. Forestillingen spiller i cirka tre kvarter, hvorefter Henrik Jandorf går direkte videre med en skildring af Holbergs livsforløb – ialt cirka 1 time og 15 minutter på scenen.

Entré: 100 kr.

Forudbestilling af plads kan ske ved henvendelse til post@tersloesegaard.dk eller på telefon 7446 6770.

Tersløsegaard
Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
17. juni 2018
Tidspunkt:
15:30

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier