Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Arbejderbevægelsen i vort område

april 5 - juni 30

5. april åbner Lokalarkivet i Dianalund en udstilling om arbejderbevægelsen i vort område. Mere aktuel kan en udstilling næsten ikke blive.

Frem til sommerferien har Lokalarkivet en udstilling og event om industrien i vort område.

Til industrikulturen hører arbejderbevægelsen, for arbejderbevægelsen hører sammen med og opstod i takt med at industriarbejdspladser blev etableret.

Derfor besluttede lokalarkivet, at når eventen om industrikulturen kørte, ville de lave en event i eventen, en udstilling og foredrag om den lokale arbejderbevægelse og de kampe, den har taget med arbejdsgiverne igennem tiden.

Den event åbner den 5. april kl 13. Lokalarkivet  holder reception k.l 15.

Arbejderbevægelsens politiske gren begyndte allerede i 1904, da Socialdemokratiet blev etableret i Ruds Vedby. Landarbejderforbundet fik egen afdeling i Niløse i 1917.

Midt i 30-erne indgik det i Dansk Arbejdsmands Forbund. I 1970 etablerede man SID-Tissø, og Dansk smede og metalarbejderforbunds medlemmer var organiseret i Sorø.

Alt det og meget andet vil lokalarkivet vise inde i udstillingen om industrien i vort område fra og med den 5. april, ligesom de vil afholde fyraftensmøder.

På udstillingen vil de vise faner, plakater, læserbreve, portrætter af arbejderbevægelsens fremmeste personer, m.m. Udstillingen om industrien på vor egn kan stadig ses.

Udstillingen er åbent hver torsdag kl 13-17 og ellers efter aftale.

Detaljer

Start:
april 5
Slut:
juni 30

Sted

Lokalarkivet i Dianalund
Sømosevej 44
Dianalund, 4293
+ Google Map