Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Af sted til Bloksbjerg

23. juni 2016 20:30

Terløsegaard inviterer til Midsommerfest med båltale, korsang og og stort bål, hvorfra al ondskab sendes ad Hekkenfeldt til.

Torsdag aften fra kl. 20.30 bydes der igen i år til Sankt Hans fejring på den åbne plæne foran Tersløsegaard.

tersloesegaard baalLigesom i Ludvig Holbergs særlige Skt. Hans komedie ”Kilderejsen”, der blev opført første gang i 1724, handler det om at samles for at opleve det gækkende trylleri ved årets korteste nat (selvom den egentlig falder den 21. juni!), bortjage det onde og finde helse i sommerens friske kildevand. Mens det var en rigtig kilde, nemlig den ved Gammel Vartov i Hellerup, der inspirerede Holberg til Sankt Hans komedien, må man på Tersløsegaard nøjes med gadekærets vand – som det dog må frarådes at drikke af. Til gengæld opstilles et serveringstelt med diverse drikkevarer.

Det er Tersløses sognepræst Bo Breuning Depner, der holder båltalen, før heksen sendes af sted til Bloksbjerg. Desuden kommer korleder og sanger Mona Schreiber med sine ”Silver-Singers” og fremfører et program af sange akkompagneret på harmonika af Peter Hougaard. Han er konservatorieuddannet og ansat som organist ved Hørsholm Kirke samtidig med at han flittigt gør sig med underholdningsmusik og på teatre, blandt andet som medvirkende i Tivolis Promenadeorkester og på Maribos Nørregadeteater. Koret synger også for i tre fællessange: Drachmanns ”Midsommervise”, ”Se, det summer af sol over engen” og ”Jeg ser de bøgelyse øer….”

Ved Sankt Hans nats tider
man til Bloksbjerg rider
og til Hækkenfjelds top
på kosteskaft flyver op!

Fri entré

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
23. juni 2016
Tidspunkt:
20:30

Sted

Tersløsegård
Holbergsvej 101, Tersløse
Dianalund, 4293
+ Google Maps
Telefon:
74 46 67 70
Hjemmeside:
http://www.tersloesegaard.dk/
Del på sociale medier