Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Abstrakt og fabulerende

1. oktober - 31. oktober

Oktober måneds udstiller på Sorø Bibliotek & Bykontor er Birte Levring og Carsten Petersen, der udstiller et bredt udsnit af deres flotte billed,- foto- og tegnekunst.

Birte Levring udtaler:

”Igen i år har jeg fornøjelsen af at udstille mine seneste malerier på Sorø biblioteks kunstgang.

Min stil er ekspressiv abstrakt, men ikke mere abstrakt, end beskueren kan opdage genkendelige figurer og landskaber og fabulerende historier.

I farverige sammensætninger udtrykkes situationer, øjeblikke og budskaber, der opstår og vil udtrykkes i den magiske maleproces.

Det er op til beskueren at gå på opdagelse i malerierne og danne sit eget billede og sin egen forståelse af maleriet. Af samme årsag giver jeg sjældent mine malerier titler.

Mit fotografiapparat ligger aldrig stille. Der knipses skud fra nær og fjern. Disse skud deler jeg også på denne udstilling.

Årets malerier har været udstillet flere steder og i forskellige sammenhænge. Bl.a. i forbindelse med pinsekunsten sammen med gruppen: ”Det’ bar damer” fra Skælskør med temaet ”De indsatte, de udsatte og de opsatte”. Samtlige af årets malerier har jeg udstillet i kunstnerværkstedet Kabeldepotet i Korsør i juli måned på en soloudstilling. I samme regi har jeg været tovholder for den årlige sommerudstilling for værkstedets kunstnere og dermed også medvirkende som udstiller med flere af mine værker.

En anden af mine fascinationer er 20×20 malerier, som jeg dels udstiller på et netgalleri: 2020visions.dk, og dels som udstillingsdeltager i den årlige store udstilling på Frederiksberg i København: ”Tre festdage for maleriet” i august måned. Jeg vil udstille flere af disse værker på denne udstilling i Sorø

I det forgangne år har jeg begået et facadekunstværk i Korsør hos frisør Jens Gunnar, som desværre ikke fandt nåde i den gamle bydel fra Slagelse kommunes side, og derfor nu er overmalet efter bare 7 måneders eksistens. Kunstværket var et fabulerende mosaikmaleri i stram og harmonisk, symmetrisk stil med facetter af frisørsakse, lyn og spejle. Skønt Korsørs borgere fandt farverne og udsmykningen for et dejligt og forfriskende indslag i en ellers grå og forfalden bydel, kunne det desværre ikke godkendes af kommunen. ”You can’t kill art” og derfor forsøges det endnu engang at lave et kunstværk, som forsøges at overholde kommunens reglementer for den gamle bydel i Korsør. Jeg udstiller et foto af facademaleriet – som nu er overmalet i gråt – på min udstilling.

Som tidligere har Carsten Petersen også udstillet sammen med mig, og det gør han igen i år. Carsten laver nogle fantastiske tegninger på ternet papir. Han laver et for hver dag, og alle hans tegninger er unika for hver dag – og alle er forskellige!”

Udstillingen kan ses i Kunstgangen 1.sal i Bibliotekets åbningstid i hele oktober måned.

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
1. oktober
Slut:
31. oktober

Sted

Sorø Bibliotek og Bykontor
Storgade 7
Sorø, 4180
+ Google Maps
Telefon:
57 87 01 01
Hjemmeside:
https://www.soroebib.dk/
Del på sociale medier