Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

8 uger med mindfulness

7. maj 2018 17:00 - 19:30

Kom med på et 8-ugers mindfulness-kursus hos Nomimind. Det er et MBSR mindfulness forløb med 8 gange af 2,5 time, dog én gang en lørdag a 6 timer.

Fokuser på øjeblikket. Foto: Tina Christensen.

Mindfulness handler om at være bevidst opmærksom i nuet. At træne mindfulness er træning i at være opmærksomme på det, vi ønsker, når vi ønsker det.

Det støtter én i fokusere på øjeblikket, på det du gør lige nu, og i mindre grad på fortiden eller på fremtidens bekymringer.

Mindfulness handler også om måden vi forholder os til vore tanker på. Det er en træning i at møde os selv og andre med venlighed, tålmodighed, nysgerrighed og tillid.

En træning i at kunne rumme det, der er lige nu, og handle på baggrund af indsigt og klarhed, frem for per automatik og gamle vaner.

Effekt
Mindfulness er træning i at kunne tillade det der er, at være som det er, uden at ændre eller opnå noget. Alligevel vil man opleve forandringer, når man begynder at meditere dagligt. Paradoksalt nok kan det, ikke at ville opnå noget bestemt, føre til, at man kan opnå betydelige forandringer.

Nogle mærker at træningen mindsker symptomer på stress, angst og tristhed og giver større ro, livsglæde og basis for at træffe bedre beslutninger, vi bliver med andre ord bedre til at handle til eget og andres bedste.

Form
Kurset består af 8 mødegange af 2 ½ time på mandage fra 17.00 til 19.30 på følgende datoer:

Den 7. maj, den 15. (tirsdag), den 21. og den 28. maj, samt den 4. juni, den 11., den 16. (heldags retreat fra 10.00 – 16.00), og afrunding den 25. juni. Beregn ca. 30 – 45 minutters hjemmearbejde i form af meditation og uformel mindfulness praksis hver dag.

Indhold
Hver mødegang vil indeholde • meditationsøvelser samt refleksioner over øvelserne og erfaringer fra hjemme arbejde • de fleste mødegange blid yoga og stræk • korte oplæg om mindfulness og forskning samt psykologiske mekanismer, I gør erfaringer med under kurset.

Temaer I berører undervejs;

  • Introduktion til mindfulness.
  • Stress og trivsel.
  • Meditation og nuets kraft.
  • Vi er ikke vore tanker.
  • Yoga, balance mellem krop og sind.
  • Motivation og viljestyrke.
  • Udfordringer og perspektiver omkring mindfulness.

Tilmelding
Tilmeld dig på mail til underviser Birgitte Bock: info@nomimind.dk, mobil: 2329 7344.

Pris
1.500 kr. incl. Materiale. Favorabel pris, første kursus i Sorø. Adresse; Nomimind, Stenstrupvej 11, Sorø.

Underviser: Yoga- og mindfulnessinstruktør, Birgitte Bock.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
7. maj 2018
Tidspunkt:
17:00 - 19:30

Sted

Nomimind
Stenstrupvej 11
Sorø, 4180 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
2329 7344
Hjemmeside:
http://www.nomimind.dk/
Del på sociale medier