Sorø Rotary Klub kunne den 3. juni langt om længe indvie den nye badeponton ved Skjolden i Sorø Sø.

Coronarestriktioner udskød processen, men endelig lykkedes det at blive enige om placeringen, fortalte Margit Nielsen fra Sorø Rotary Klub, der rettede en varm tak til Stiftelsen Sorø Akademi, Sportsrådet ved Formand John Stenbæk Christoffersen, som har deltaget i møderne med Sorø Roklub, Sorø Kajakklub og turistbåden Lille Claus, som alle var konstruktive og positive.

“Men den vigtigste part i fremtiden er Pedersborg – og Gl. Sorø Lokalråd som straks var klar, og som overtager badepontonen og fremover forestår tilsyn og drift. Uden jer – ingen aftale – stor tak for jeres imødekommenhed og hurtige beslutning og opfølgende aftale med Stiftelsen,” sagde Margit Nielsen.

Økonomien til badebroen er skaffet via Sorø Rotary Klubs aktiviteter, bl.a. Sofa til Santiago og Sorø Byløb, som begge gennemføres ved en aktiv indsats af medlemmerne i Sorø Rotary Klub og Rotary Danmarks Hjælpefond.

Rotary Danmarks Hjælpefond (RDH) er en fond, som alle rotarianere i Danmark bidrager til, med et årligt beløb. Hertil kommer frivillige bidrag samt fra indsamlingskasser til mønter i lufthavne mm. RDH bevilger ca. 1,8 million til store og små projekter, med det formål at støtte lokale, nationale eller internationale projekter.

“I RDH lægges der vægt på klubmedlemmernes engagement i projektarbejdet både i forhold til indsamling af midlerne og i relation til gennemførslen af projekterne. Et bevis på dette har vi set i dag hvor en stor del af klubbens medlemmer har bidraget til planlægning og gennemførsel af Sorø Byløb,” sagde Ulla Koch, Sorø Rotary Klub.

Klubben har i de senere år samlet rigtig mange penge ind primært gennem Sorø Byløb. Midlerne er primært gået til lokale projekter som digitale tavler til Lynge Plejehjem, klatrevæggen ved skaterbanen og nu til pontonbroen. Projekter som alle er støttet af RDH.

“Sorø Rotary Klub søgte i 2021-22 om kr. 40.000 fra fonden og fik dem bevilget, men da pontonbroen blev lidt senere færdig end planlagt, bliver den først søsat nu. Sorø Rotary Klub havde dog samlet endnu flere penge ind, og det er rigtig flot. Resultatet taler for sig selv,” sagde Ulla Koch.

Sorø By har med sin natur og fantastisk forenings- og kulturliv så mange muligheder at tilbyde sine borgere. Med badepontonen får Sorø et nyt tilbud i nærmiljøet som giver øget livskvalitet for alle i kommunen.