Udover at være professionel portrætfotograf, arbejder Anne-Mette Kelter Skovsgaard fra Kelter Photography også med kunstfotografiet og arbejder i øjeblikket meget med polaroid-fotografiet, som hun efterbehandler med forskellige teknikker.

I lørdags besøgte hun Sorø Byløb og Slaraffen og var på pletten, da de voksnes løb blev skudt igang. Det gav hende et billede af Brandmændene fra Slagelse, der havde sat sig for at gennemføre løbet iført fuld brandslukningsudstyr.

Efterfølgende efterbehandlede Anne-Mette sit skud med en teknik, der hedder polaroid-emulsion, som er en teknik, hvor man skiller det oprindelige polaroid-fotografi ad og overfører selve emulsionsdelen (billedet) til et andet materiale. I dette tilfælde til akvarel-papir.

Det kom der dette sjove skud ud af, som er ganske unikt, da det er optaget med hendes analog-polaroidkamera, SX-70 og derfor ikke kan kopieres eller genskabes. Anne-Mettes kamera er et restaureret kamera fra 1960´erne, der tidligere har levet sit liv et andet og ukendt sted i verden. Sjov tanke, at det nu er her i Sorø og fortsat laver billeder.

Bliv klogere på teknikken “Polaroid-emulsion” her.

Foto: Kelter Photography