Artiklen er sponseret

Skal du på ferie i år? Og er du interesseret i den danske historie og kulturarv? Så kan Fanø være et godt bud, hvis du finder dette spændende. Med sin lange historie, som kan spores ca. 8000 år tilbage, er øen et oplagt bud, hvis du finder historiske seværdigheder interessante.

Øen emmer af historie

Den danske ferieø var sandsynligvis blot én lang kystlinje, som befandt sig fra Blåvandshuk til Sild. Imidlertid er det mange år efter blevet til danske øer. Man er ikke helt klar over, hvornår Fanø blev beboet af mennesker – men i dag er øen en selvstændig kommune, og Danmarks næstmindste. Der er derfor mange ting og seværdigheder at opleve, hvorfor den historieinteresseret med stor sandsynlighed vil finde øen spændende. Der kommer hele tiden nye indbyggere på øen, hvilket beviser, at flere og flere synes, at øen er et dejligt og idyllisk sted. Den danske ø er nemlig særligt kendt for den smukke natur, som kan opleves, hvis man vælger at tage på ferie på den idylliske ø.

Hvad kan man opleve?

Der er, som allerede nævnt, adskillige oplevelser for den historieinteresserede på Fanø – heriblandt forskellige kirker. Nordby kirke er et af disse eksempler. Kirken, som er placeret i Hovedgaden og har helt op til 700 siddepladser, er en smuk kirke, som blev opført i 1786. Endvidere kan man tillige opleve Sønderho kirke, som er opført i 1782, og ligeledes rummer meget historie med dens gamle inventar, der er at opleve. Fanø har naturligvis andet historie at byde på end kirker, hvorfor det også er en god idé at slentre ned ad byens gader, hvor man kan opleve diverse ældre huse og bygninger. Øen byder også på meget kunst, idet flere kunstnere har søgt til øen, hvorfor en tur forbi det lokale kunstmuseum ligeledes kunne være en oplagt mulighed.

 

Er du interesseret i den danske historie og kulturarv? Så kan Fanø være et godt bud. PR-foto