Af Mette Skjoldan, byrådskandidat for De Konservative. 

Mette Skjoldan. Privatfoto.

De danske veteraner er en stolt og værdifuld gruppe af mennesker. De er bosat i hele Danmark, og altså også i Sorø Kommune.

Det er statens opgave, at have soldaterregimentet i deres varetægt. Og ligeledes statens opgave, at tage sig konkret af de soldater, der måtte have det svært når de kommer hjem til Danmark efter deltagelse i krig.  Det kan eksempelvis være at yde dem psykisk førstehjælp m.v.

Jeg vil meget gerne arbejde for, at vi også i Sorø Kommune kan hjælpe til, hvor det giver mening. At vi hjælper dem, som er blevet krigsramte mennesker til en normal hverdag hurtigt. Både for dem selv og for deres pårørende, som også er påvirket af situationen. Når de er sygemeldte og bliver tilknyttet kommunens sygedagpenge afdeling/jobcentret.

Lad os, ligesom vi skal med vores andre sygemeldte borgere, se på deres sager med den lethed og det overskud, de behøver. De kæmpede for os – så skal vi også kæmpe for dem.

Med respekt, værdighed og borgeren i centrum.

Det ville være rigtig skønt, hvis stat og kommuner i fællesskab kunne finde nye løsninger for boformer og familiehjælp til gruppen af veteraner.