Sorø og omegns højskoleforening er ved at slutte sæsonen 2019/20.

“Vi skulle have været på vores årlige sommerudflugt den 7. juni, men bestyrelsen valgte – som tidligere meddelt – at aflyse den på grund af Corona-situationen. I stedet må vi så hver især nyde foråret, som presser sig på — med udsprungne bøgetræer og blomstrende japanske kirsebærtræer. Små lyspunkter midt i denne dystre tid”, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse:

Den kommende sæson i Sorø og omegns højskoleforening er ved at blive planlagt. Til trods for den usikkerhed, som Coronaen har bragt os, håber vi på, at vi – med en ny læring om, hvordan vi kan omgås hinanden – kan starte sæsonen 2020/21 op den 17. september. Hér får vi besøg af eventyreren og havpattedyrbiologen Cecilia Vanman, som vi skulle have oplevet ved foredragsarrangement den 12. marts. Det forudsætter dog, at myndighedernes retningslinjer til den tid gør det muligt og forsvarligt at samle sig.

Temaet i den kommende sæson bliver ”Lys i mørket”. Med det vil vi bl.a. markere Dronning Margrethes 80 års fødselsdag.

Dronning Margrethe blev – som kong Frederik udtrykte det – født som ”et lys i mørket” blot en uge efter, at de tyske tropper havde besat Danmark. En flot og folkelige fødselsdagsfejring blev det til på dronningens fødselsdag den 16. april – med fællessang og hilsener fra hele Danmark, ja, endog med hilsener fra andre kongehuse. Vi sang fællessang hver for sig, og det vil gå over i historien, hvordan vi rykkede sammen om vores dronning, som er symbolet på vores fællesskab i Danmark.

Et af vores foredragsarrangementer vil komme til at handle om Dronningen og kongehuset — og måske også om, hvordan festlighederne den 16. april blev oplevet indefra.

Andre vinkler på dét at se og skabe lys i mørket kommer i højskoleforeningens program for
2020/21. Programmet udsendes i begyndelsen af august. Og alt skal selvfølgelig ses med forbehold, med baggrund i den aktuelle Corona-situation.

Vedrørende teaterturen i 2021 kan vi allerede nu røbe, at den kommer til at se anderledes ud end de seneste år. Stykket ”Sommer i Tyrol”, som indgår i Folketeatrets kommende sæsonprogram, vises efter planen først til maj 2021 i Folketeatret. Derfor har vi i stedet valgt at se stykket i Slagelse Teater den 27. marts 2021, hvor det kommer på tourné. Udover teaterstykket indeholder teaterturen også et besøg på Musholm Bugt Feriecenter, hvor vi får rundvisning og viden om feriecentret og Muskelsvindsfondens arbejde, ligesom der vil blive serveret eftermiddagskaffe og kage i feriecentrets restaurant, inden vi kører til Slagelse Teater.

Der vil være bustransport kl. 13.00 fra Sorø Hallens parkeringsplads, men det hører I mere om senere. Vi vil blot nu advisere jer, hvis I skulle have overvejelser om at købe billetter til forestillingen via Vestsjællands teaterkreds.

Foto: IDM