Ved en højtidelighed på Sorø Privatskole i denne uge modtog 16 elever fra sidste skoleårs 9. klasser deres velfortjente Deutsches Sprachdiplom. I alt 23 elever har i år bestået den tyske sprogdiplom-prøve.

Deutsche Sprachdiplom kan sammenlignes med det tyske afgangsbevis og følger standarderne i Common European Framework of Reference for Language. Det vil sige, at eleverne går til den samme tyskprøve, uanset om skolen befinder sig i Seattle, Singapore eller Sorø.

Sorø Privatskole er eneste danske grundskole, der er anerkendt som Sprachdiplomschule.

”Vi er stolte over, at 23 af vores elever i 9. klasse sidste år bestod denne svære prøve. På verdensplan tager omkring 50.000 elever, i alderen 14-19 år, prøven hvert år. Prøvens skriftlige del bliver rettet i Tyskland, og til den mundtlige del er der en beskikket censor,” siger skoleleder Nanna Kofoed Øhrgaard.

Prøven består af fire dele: 1. Læseforståelse 2. Lytteforståelse 3. Skriftlig kommunikation 4. Mundtlig kommunikation.

Det var Deutsche Sprachdiploms officielle repræsentant Katrin Drygala de Oleveira, der overrakte diplomerne til eleverne.

16 elever fra sidste skoleårs 9. klasser på Sorø Privatskole modtog i denne uge deres velfortjente Deutsches Sprachdiplom. I alt 23 elever har i år bestået den tyske sprogdiplom-prøve. Foto: Sorø Privatskole