11 elever på Sorø Privatskole er mere end klar til den store videnskabsturnering ”First Lego League”, der skydes i gang torsdag den 19. september ved et arrangement hos ScienceTalenter på Mærsk McKinney Møller videncenter i Sorø.

Det er nemlig første gang, Sorø Privatskole deltager med et hold i denne konkurrence, som er en verdensomspændende begivenhed. Alene i Skandinavien deltager over 800 hold. Privatskolens elever kommer til kæmpe mod 16 andre skoler, bl.a. fra Sorø, Ringsted og Slagelse.

Privatskolens hold kommer til at hedde Robofox SPRS.

Sorø Privatskole stiller med 11 elever i ”First Lego League”-konkurrencen. Fra venstre mod højre ses sponsor Harald Tellerup og holdet Robofox SPRS med eleverne Alvin, Camilla, Julie, Oliver, Noah, Mads, William, Caroline, Oscar, Kaya-Smilla, Magnus – og lærer Carsten Sørensen. Foto: Sorø Privatskole

First LEGO League er en videnskabsturnering for skoleelever, som løber af stablen hvert år i november. Her dyster hold fra forskellige skoler mod hinanden om den bedste projektopgave inden for et fælles, samfundsaktuelt og naturvidenskabeligt emne.

Årets tema er “City Shaper”, der handler om, hvordan fremtidens byer kommer til at se ud. Det skal eleverne give et bud på. Herudover skal eleverne programmere en Lego Mindstorms-robot.

”Det er positivt, at det lokale erhvervsliv bakker op om vores initiativ. Vi har været så heldige at få fagbogsforlaget Tellerup til at sponsere vores deltagelse og indkøb af legoklodser, så vi kan øve os. Alle eleverne er frivillige og har fået et lokale stillet til rådighed på skolen, hvor de kan arbejde på deres projekter uden for skoletid,” siger lærer Carsten Sørensen, der udover at være holdets vejleder, koordinerer skolens deltagelse i konkurrencen.

På selve konkurrencedagen lørdag den 9. november skal Privatskolens hold kæmpe mod de andre skolers hold, bl.a. i programmering af robotter. Desuden skal holdet præsentere deres projektrapport om byudvikling for konkurrencens dommere. Herunder skal de give et bud på, hvordan deres projekt skal markedsføres. Dagens vindere i Sorø går videre til den skandinaviske turnering.