Debatindlæg af Bo Mouritzen, Byrådsmedlem, Enhedslisten i Sorø

På det seneste byrådsmøde besluttede det blå flertal, at bruge 47 millioner kroner på en omfartsvej ved Tersløse.

Det sker på trods af, at der lige nu i Sorø Kommune er et vedligeholdelsesefterslæb på ca. 75 millioner kr. hvoraf de 49.403.605 kr. er på bygninger, der er i en kritisk tilstand. Det er den tilstand, hvor bygningerne har det mest akutte behov for renovering.

Politik er at prioritere – det blå flertal har valgt at prioritere omfartsvejen! I Enhedslisten vil vi hellere prioritere at reducere det efterslæb, der er på vedligehold.

I henhold til statusnotat for ejendomsstrategien, vil 47 millioner kr. være nok til at renovere eller hente det vedligeholdelsesmæssige efterslæb på:

Aktivitetshuset Vrangshøj, Alsted hallen, Bibliotek- og Kulturhus i Dianalund, Borgerskolen, Borgerskolens SFO, Borgerskolens Supercenter, Bostedet i Ruds Vedby, Frederiksberg hallen, Frederiksberg Skole og SFO, Friluftsbadet, Grønnegården, Holberg hallen, Holberghaven, Holbergsko-len, Holbergskolens SFO, Krongården, Magdelenahaven, Mølleparken og Blomstergården, Natur-børnehuset, Niløse gamle Skole, Pedersborg Børnehus, Pedersborg hallen, Pedersborg Juniorklub, Pedersborg Skole, Pedersborg Skoles SFO, Ruds Vedby Hallen, Ruds Vedby Skole, Sandlyng Børnehus, Skovbørnehaven, Slaglille Bjernede Lokalforeninger- og boldbaner, Sorø Bibliotek, Sorø Hallen, Sorø Kultur- og Fritidscenter, Sorø Roklub, Stamhuset / Børnehuset, Stenlille Hallen, Stenlille Kulturhus, Stenlille Skole, Stenlille Supercenter, Ungdomsskolen i Stenlille og Villa Villekulla og så vil der tilmed være en lille sjat tilbage til andet. Det drejer sig om renoveringer, der koster alt fra 3.000 kr. og op til 16.461.000 kr.

Dette her er blot eksempler på, hvad de 47 millioner kroner, kunne bruges på i stedet for asfalt. I eksemplet er Troldehaven ikke med, da der er tale om en nybygning, og ikke en renovering

Der kan laves andre prioriteringer, der er lige så gode, men uanset hvilke, indeholder de ikke en omfartsvej, som ud over at være en kæmpe økonomisk fejlprioritering, også vil være et minus for klima og miljø.

For Enhedslisten har valget hele tiden været let. Vi prioriterer til enhver tid klima, miljø, børn og fritid og kultur over mere asfalt.