Som salig Jeppe på Bjerget må man knibe sig i armen – og jo, vi er vågne, vist er vi vågne. Den ”armé af usynlige flyvende insekter” (i vor oplyste tid kendte som corona-vira), Holberg gav skylden for sin tids smitsomme pest, er ved at være besejrede. Så nu kan vi som Jeppe føle os som i Himmerig, når Tersløsegaard genåbner søndag den 30. maj med en opførelse af komedien ”Barselsstuen”.

I mere end et år har vi måttet leve i frygt og isolation, undervejs på endeløse pressemøder forsøgt trøstet med store og prægtige løfter. Som Holberg skrev i sine moralske tanker gøres sådanne løfter enten af bedrageri eller vankundighed: ”En bedrager lover, hvad han ikke agter at holde. En vankundig lover, hvad han ikke kan holde. Den ene bedrager andre, den anden sig selv.”

Tersløsegaard vil ikke at bedrage nogen. Forberedelserne til den festlige sæsonåbning 30. maj er i fuld gang. Selvom publikum må finde sig i at skulle maskere sig (bag ”mundbind”!) og medbringe coronapas, er der rigelig plads i den store Holberghave. Klapstole stilles frem og et stort telt rejses, så der kan søges ly for vind og vejr. Mange billetreservationer er allerede modtaget, men der er plads til flere. Send en mail til post@tersloesegaard.dk eller ring til 7446 6770.

Det er teatergruppen Pulchra Semper Veritas (”Sandheden er altid smuk”) fra Aarhus, som kommer med 13 skuespillere for at opføre ”Barselsstuen”. Komedien er en af Holbergs første, skrevet i 1723. Den er en varmt godhjertet satire over den 70-årige indbildte hanrej Corfitz og hans unge hustru Engelke. Handlingen har et komisk skær af frivolitet over sig. Samtidig spilles på hele registret i skildringen af omgangen mellem kvinder og mænd – medlidenhed, forfærdelse, latter og intriger. Typisk for Holberg er det den blot syttenårige fødende kvinde, der viser sig overlegen i takt og forstand. Forestillingen varer et par timer.

Jeppe – spillet af Niels Vandrefalk. Pressefoto.

Søndag den 30. maj kl. 16.00
”Barselsstuen” opføres på havescenen af Teaterselskabet Pulchra Semper Veritas.
HolbergMuseet Tersløsegaard, Holbergsvej 101, 4293 Dianalund
Entré: 150 kr. Pladsbestilling: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770.

Museumsåbent hver weekend
Holberg Museet har første åbningsdag søndag den 30. maj. Derefter er der hele sommeren åbent hver lørdag og søndag kl. 12-16 til og med søndag den 12. september. I perioden er der desuden en række særlige arrangementer. Hele programmet med detaljer om de enkelte begivenheder kan findes på www.tersloesegaard.dk. Museumsentré er 60 kr.

Del på sociale medier