Onsdag d. 25. marts har du mulighed for at se filmen ‘Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power’ om den spændende forfatter bag Tjenerinden Fortælling og efterfølgeren Gi-leads Døtre.

I denne portrætfilm følger vi den ukuelige 80-årige Atwood på hendes tour verden rundt i forbindelse med den længe ventede udgivelse af ‘The Testaments’, der sidste år er udkommet på dansk med titlen Gileads Døtre. Filmen giver os et hjertevarmt indblik i et liv centreret omkring Atwoods passion for både litteratur, politik og natur, og gennem arkivklip og interviews tegnes et billede af en kvinde, der livet igennem har sagt, hvad hun mente – og sat handling bag sine ord.

Efter dokumentarfilmen live transmitteres fra Den Sorte diamant, hvor Bo Green Jensen, en af de danske forfattere og filmkritikere, som er inspireret af Atwood’s forfatterskab, kan opleves i en samtale med Lise Bach Hansen, der til dagligt leder International Forfatterscene i Den Sorte Diamant. Vi runder aftenen af med et nummer opført af Den Kgl. Opera fra Atwood’s prisbelønnede roman, som nu bliver opført på Operaens store scene: ‘The Handmaid’s Tale’. Visningen er en del af DOX:DIREKTE, og både film og samtale live-streames direkte ud til biblioteker over hele landet.

Arrangementet løber af stablen på Sorø Bibliotek onsdag d. 25. marts kl. 19-21.30, og billetter á 25 kr. stk. sælges fra d. 25. februar på bibliotekerne i Sorø og Dianalund og på hjemmesiden.

Pressefoto