Hvert år samles tusindvis af danskere landet over for at samle affald i naturen, og nu er det ved at være tid igen. I år ruller affaldsindsamlingen lørdag den 19. september kl. 10-13.

Vil du give din lokale natur en håndsrækning og være med til at holde Sorø kommune ren, så mød op ved ”bord bænke stedet” på Banevej ved Sorø Sø.

Her vil du få tildelt en indsamlingsrute og få udleveret handsker, veste og indsamlingsposer og få anvist, hvor det indsamlede affald kan placeres. DN Sorø og ”World Clean Up Day” samarbejder denne dag om at samle affald for at holde naturen ren.

Naturen står smukt i sensommer og efterår. Men det smukke syn skæmmes af efterladte dåser, slikpapir, cigaretskod. Affald i naturen er til gene for mennesker, det er til gene for dyrene, og så er det også et problem for miljøet.

Så DN Sorø håber, at du har lyst til at bruge et par timer på at fjerne affaldet fra naturen.

“Vi har corona-regler for indsamlingen, og vil derfor opfordre dig til at huske din egen vandflaske. Vi sørger for handsker, afspritning og afstandsregler. Vi kan også tilbyde at levere et indsamlingskit, hvis du vil samle ind lokalt, hvor du bor,” fortæller formand Niels Hilker.

Hvis du vil være med, så tilmeld dig på soroe@dn.dk eller send en sms til Linda Nielsen på 29822027. Du kan også møde op den 19. september ved ”bord og bænke stedet” på Banevej ved Sorø sø kl 10.00

Affaldsindsamling. Foto fra DN Sorø.
Del på sociale medier