DM i Gladsaxe hallen blev igen i år en stor succes.

Danmarks mest vindende klub er for andet år i træk Sorø Roklub, som var tilmeldt som Danmarks fjerde største klub, målt på tilmeldinger. Sorø-roerne fordeler sig aldersmæssigt mellem 11-81 år, hvilket hører med til historien.

13 danske mesterskaber samt 2 mesterskabs rekorder og flere sølv og bronze medaljer blev det til og en masse flotte placeringer og PR. Flere unge roere var med for første gang og gjorde det rigtig flot.

Nye koncepter blev i år afprøvet, for at sikre en mere effektiv og mere seværdig dag i roningens tegn.

Alle ergometre blev linet op på to rækker, en foran hver tilskuerrække. Med 40 ergometre i alt, blev der lagt løb sammen og på den måde var der mere tid til præmieoverrækkelse. Til gengæld fik speakeren travlt når nu flere løb var i gang samtidig og alle fortjente et ord med på vejen, toiletterne blev en flaskehals, men alt i alt – ikke kedeligt.

Et andet nyt tiltag var at ændre de populære hold-stafetter, sådan så alle deltagere blev linet op på midten i salen. Hvert hold af fire deltagere, skulle så løbe ind og ud til ergometeret med en depeche ved hvert skift. Det gav et nyt pust til konkurrencen.

Flere mesterskabs rekorder sat af de yngste såvel som de største idoler i de åbne rækker, satte prikken over i’et på en fin dag.

Sorø roerne klarede sig således:

U23 letvægt herre 2.000 meter
Rasmus Aagren Lind vinder sølv i tiden 6.24.3 minutter.
Rasmus Lind er ny-oprykket i senior rækkerne og møder 3-4 år ældre modstandere. Men Rasmus følger game-planen og slutter med sølvmedalje kun 1.4 sekund efter den fire år ældre konkurrent fra Christian Thor Hagemann Lyngby.

U19 2.000 meter
Peter Skou nr. 12. i tiden 7.04.5 minutter.
Efter et mindre cykelstyrt i december, er Peter godt på vej igen.

U17 Sprint 200 meter
Liva Ø. Nielsen nr. 4 i tiden 0.42.2
Elaina Bjørkman nr. 13 i tiden 0.45.7 minutter.
Signe Thorup nr. 14 i tiden 0.45.7 minutter.
Babette Post-Kallenbach nr. 16 i tiden 0.48.9 minutter.
Jonas Lindegaard nr. 17 i tiden 0.37.9 minutter.

U17 Stafet 4×500 meter
Mejse Ø. Nielsen, Sofie Steffensen, Frederikke Aagaard og Mejse igen nr. 4 i tiden 8.42.3 minutter.
Celina Juhl, Dina Poulsen, Mads Christensen og Valdemar Vilhelmsen nr. 12 i tiden 9.14.1 minutter.
Babette Post-Kallenbach, Elaina Bjørkman, Liva Ø. Nielsen og Signe Thorup nr. 16 i tiden 9.22.7 minutter.

U15 3 minutter
Sofie Steffensen vinder Guld og mesterskabsrekord med 788 meter med god afstand til nærmeste konkurrenter.

U15 4 minutter
Dina Poulsen nr. 10 med 944 meter.
Valdemar Vilhelmsen nr. 10 med 1034 meter.

U15 Sprint 200 meter
Sofie Steffensen vinder Guld i tiden 0.40.1 minutter.
Dina Poulsen nr. 8 i tiden 0.44.0 minutter.
Valdemar Vilhelmsen nr. 8 i tiden 0.40.4 minutter.
Emil Jelstrup nr. 11 i tiden 0.44.8 minutter.

U13 2 minutter
Mejse Nielsen vinder Guld og mesterskabs rekord med 542 meter, langt foran resten af feltet.
Frederikke Aagaard vinder sølv med 498 meter.
Celina Juhl nr. 4 med 468 meter.
Ida Vilhelmsen nr. 11 i tiden 0.28.7 minutter.

U13 Sprint 100 meter
Mejse Nielsen vinder Guld i tiden 0.20.3 minutter.
Frederikke Aagaard vinder Sølv i tiden 0.22.4 minutter.
Celina Juhl nr. 4 i tiden 0.24.4 minutter.

40+ letvægt 2.000 meter – Christian Mølvig vinder Guld i tiden 6.33.4 minutter.
40+ letvægt 1.000 meter – Christian Mølvig vinder Guld i tiden 3.11.3 minutter
50+ 2.000 meter – Jeanette Emde vinder Sølv i tiden 8.05.5 minutter.
50+ 1.000 meter – Ulla Hvid vinder Guld i tiden 3.37.1 minut.
50+ letvægt 1.000 meter – Ruth Köster vinder Guld i tiden 3.49.8 minutter.
55+ 1.000 meter – Peter Lindblom vinder bronze i tiden 3.26.6 minutter.
60+ 1.000 meter Peter Carstens vinder Guld i tiden 3.20.9 minutter.
60+ letvægt 2.000 meter – Birgit Juhl-Hansen vinder Guld i tiden 8.23.6 minutter.
60+ letvægt 1.000 meter – Bonnie Noer vinder Guld i tiden 3.55.9 minutter.
65+ letvægt 1.000 meter – Bjarne Hjorth vinder Guld i tiden 3.29.1 minut.
80+ letvægt 1.000 meter – Jørgen Bay Simonsen vinder Guld i tiden 4.03.6 minutter.

Åben Stafet 4x 1.000 meter
Birgit Juel-Hansen, Bonnie Noer, Jeanette Emde og Ulla Hvid vinder Sølv i tiden 16.15.8 minutter.
Jannick Wly andersen, Marcel Nyvang, Peter Skou og Rasmus Lind nr. 11 i tiden 17.12.3 minutter.
Bjarne Hjort, Peter Carstens, Peter Lindblom og Ruth Köster nr. 13 i tiden 17.16.8 minutter.

Signe Thorup til start i U17 Sprint. Starten blev forsøgt igangsat hele fem gange, men udstyret drillede og i Signes første indendørs konkurrence, fik hun sat tålmodigheden på en prøve. Men det klarede Signe super fint. Foto: Sorø Roklub
Rasmus Lind til venstre i billedet, vinder Sølv i U23 herre letvægt. Foto: Sorø Roklub
Peter Carstens vinder Guld i 60+ Master på 1.000 meter. Foto: Sorø Roklub
Sofie Steffensen vinder Guld og mesterskabs rekord i U15 piger. Foto: Sorø Roklub