Dit Sorø har bedt en række folk i Sorø om at deltage i et juleinterview. I dag svarer Peter Lind Frederiksen fra Dianalund, direktør i bluepipe a/s.

Hvad betyder julen for dig?
Julen for mig er en kombination af flere ting: Traditioner med julefrokoster, juleaften og andre hyggelige sammenkomster. Tid til at slappe af sammen med familien sætter jeg også meget højt (som en ældre mand engang udtrykte det for mig: ”man skal have tid til at have tid”). Ikke at forglemme en masse dejlig mad og drikke indtaget i godt selskab. Så julen er for mig ikke kun en ting, men en kombination af flere dejlige ting, i modsætning til dengang man var barn.

Har du nogle særlige ønsker til denne jul?
Nej – ikke nogle gaveønsker eller sådan, men mere at det bliver en god og afslappende jul sammen med familie og venner uden den daglige stress og jag.

Hvor plejer I at anskaffe juletræet (hvis der er et)?
Vi plejer at lave en familietur over til skovfogedstedet i Store Bøgeskov, hvor man selv fælder juletræet. Det forventer jeg også, at vi gør i år.

Hvad plejer I at få at spise juleaften?
Vi spiser selvfølgelig flæskesteg og andesteg med hvad dertil hører af rødkål, brune, hvide og franske kartofler (mormors hjemmelavede ribsgele ikke at forglemme) og ris a la mande med kirsebærsovs osv. osv.

Er jeres julegavebudget større eller mindre end sidste år?
Vores julegavebudget er nok det samme som sidste år. Det er børnene, der er i fokus, når vi snakker julegaver hos os. Det er kun mindre, men symbolske gaver, vi voksne giver hinanden. Derudover plejer vi at have den traditionelle pakkeleg sidst på aftenen, hvor vi rafler om pakker.

Er det “tilladt” hos jer at give kontanter eller gavekort i julegave?
Ja, det er tilladt at give gavekort eller kontanter, hvis det giver mening. Man sætter da ikke betingelser for en gave.

Har du købt eller planlægger du at købe nogle af dine julegaver i Sorø?
Vi har købt nogle af julegaverne i Sorø, men må også indrømme, at vi i år har købt flere af julegaverne på nettet, også flere end tidligere år både pga. et større udvalg og prisen.

Hvordan kan Sorø blive en endnu hyggeligere juleby?
Jeg syntes at den hyggeligste jul, jeg kan huske i Sorø, var nok sidste år. Om det var sneen, der var med til at trække julehyggen op i Storegade og på torvet, ved jeg ikke. Måske kunne man hæve julehyggen lidt ved at lave julemarked mv. Om det er muligt at lave i Sorø ved jeg ikke, men i København har man lavet det både på Gammeltorv og i Nyhavn, og det ser ud som om det virker.

Peter Lind Frederiksen