Dit Sorø har bedt en række folk i Sorø om at svare på nogle julerelaterede spørgsmål. I dag interviewes Jesper Bach, direktør for Bach Import.

Hvad betyder julen for dig?
Det absolut bedste ved julen er hygge med familie og venner – og især glæden hos børnebørnene, der giver det hele en ekstra dimension.

Har du nogle særlige ønsker til denne jul?
Jeg har ingen personlige gaveønsker, men til gengæld ønsker jeg, at Sorø og Danmark går mod bedre muligheder i 2012.

Hvor plejer du/I at anskaffe juletræet (hvis der er et)?
Når vi holder jul hjemme, så henter vi selv træet i et af omegnens juletræsplantager.

Hvad plejer du/I at få at spise juleaften?
Juleaften har altid en fast menu bestående af andesteg (lavet på Weber) og en flæskesteg med hele galleriet af tilbehør. Til dessert får vi risalamande.

Er dit/jeres julegavebudget større eller mindre end sidste år?
Gavebudgettet er lidt højere end sidste år, da vi har fået et barnebarn mere i familien.

Er det “tilladt” hos jer at give kontanter eller gavekort i julegave?
At give personlig indkøbte gaver giver størst fornøjelse, men hvis børnene har specielle ønsker, så kan et gavekort eller kontanter godt blive brugt, så det helt rigtige bliver købt af modtageren selv.

Har du købt eller planlægger du at købe nogle af dine julegaver i Sorø?
Vi køber som hovedregel alle gaver i Sorø, så længe den pågældende vare kan købes lokalt – og butikkerne har åbent, når vi har tid til at julehandle.

Hvordan kan Sorø blive en endnu hyggeligere juleby?
Sorø var Julens by for få år siden, og vi må nok konstatere, at byens udsmykning denne jul ikke lever op til det ry…og samtidig skal vi nok have byens detailhandel til at deltage aktivt og økonomisk i forsøget på at tiltrække kunderne, som skal lægge en væsentlig del af årets omsætning i byen. Et klart eksempel er at de fleste butikker lukkede kl. 17 eller 17.30 da juletræet skulle tændes – på trods af, at man ved at 2-3000 mennesker kommer til byen. Hvis Sorøs specialforretninger skal overleve i kampen mod Ringsted, Næstved og Slagelse, skal butikkerne til at trække på samme hammel.

Jesper Bach