Er du tilflytter, langtidsboende, født og opvokset eller blot på ferie i Sorø? Det kan også være, du bare har lyst til at vide, hvad der er i området. Uanset hvad dit udgangspunkt er, får du her en guide til ting, der er værd at vide.

Har du købt en perle?
Hvis du er så heldig at have underskrevet papirerne på et dejligt hus i området, eller du i forvejen har et godt og trygt hjem, så kan det være, den måske trænger til en kærlig hånd. Derfor kan du sagtens tage kontakt til en lokal håndværker, hvis dit hus fx trænger til et nyt tegltag, eller du kan selv svinge malerpenslen, hvis du er i et gør-det-selv-humør.

Oplev området
Hvis du gerne vil kultiveres, så kan du finde en del fine kirker og betagende museer i Sorø-området. Det kan også være, du interesserer dig for fysik, så kan du og din familie besøge et fysikmuseum.

Tag en ven eller familiemedlem under armen, og bliv betaget af den smukke natur, mens I spadserer gennem Akademihaven.
Er du i humør til at opdatere garderoben, finde nogle fine ting til indretningen, eller gå på jagt i en genbrugsbutik, så kan du finde vej til midtbyens butikker eller tage ud til en hyggelig gårdbutik.

Bliv bekendt med lokallivet
Du finder både frisører såvel som caféer, når du går på opdagelse i bybilledet.

Det kan desuden altid være en god idé at snuse i den lokale avis, hvis du vil dykke endnu mere ned i, hvad der sker i området. Så kan du være opdateret på de lokale nyheder, som har betydning for dig. Måske sker der snart et arrangement, som du måske kunne være interesseret i? Gå ikke glip af det, der sker.

Der er mange muligheder for dig, som bor i eller besøger Sorø. God fornøjelse.

Sorøs kirker byder på meget spændende arkitektur. Foto: SDL