Så er tiden endelig kommet til nedlukning af Dianalund Bibliotek som vi kender det og flytning til bedre forhold i Dianalunds gamle Rådhus på Sømosevej 44.

Første fase af den omfattende proces bliver lukning af Biblioteket i hele december måned. Forud er gået en gennemgang af materialer til udlån og registrering af de tilbageværende med en chip til den kommende selvbetjening – et system der allerede kendes fra hovedbiblioteket i Sorø. Da der er fælles materialebase for de to biblioteker er en del er blevet kasseret, fordi der var overskydende antal i forhold til brugen, eller fordi de var meget slidte.

Bogudsalg
En del af disse kasserede materialer sættes til salg i de sidste tre åbningsdage på Dr. Sells Vej, dvs. onsdag den 28, torsdag den 29. og fredag den 30. november 2012.

1 stk 5 kr.
1 pose 30 kr.
4 poser 100 kr.
kun kontant betaling

Lukkeperioden
Grunden til at det bliver nødvendigt at lukke hele december er, at det nye bibliotek for en stor del indrettes med genbrug af inventar. Især venter der et stort arbejde med at tilrette og samle metalreolerne fra flere forskellige systemer, ligesom der skal installeres en del ekstra teknik til den kommende selvbetjente adgang. Souschef Ellen Rønne Rosin, som især står for flytningen, har overblikket: ”Det skal nok komme til at blive rigtigt godt, men det tager længere tid end hvis alt var nyindkøbt. I øvrigt venter vi med at fortælle nærmere om selvbetjeningen, til vi er tættere på åbningen”.

Så meget personale som muligt vil være i gang i Dianalund i december og januar, så i Sorø kan der opstå mere kø end sædvanligt.

Lånemulighederne i december
December vi være en god lejlighed til at tage en tur til Hovedbiblioteket i Sorø, som har åbent 41 timer om ugen, og hvor børnebiblioteket hygger med juletræ m.m.

Ligeledes kan bestilte materialer omdirigeres til afhentning i Sorø eller i Stenlille (afhentnings-hylde uden udlån i Røde Kors butikken).

Der er særlig lang afleveringstid på novemberudlån fra Dianalund, men især de nye og efterspurgte materialer må selvfølgelig gerne komme hurtigt retur, så der er stadig mulighed for at bruge bogindkastet i det lukkede bibliotek.

Alle elektroniske muligheder er åbne som sædvanlig: søgebaserne og E-ressourcer med film, musik og bøger på lyd og fil – dog stadig med de begrænsninger, økonomien sætter.

Husk forinden at blive tilmeldt som låner med PINkode, hvilket er nødvendigt for brug. Se nærmere for tider og lån på www.soroebib.dk.