Sorø Historiske Festival 1684-1862 har den glæde at kunne fortælle, at de nu har rundet 100 medlemmer i foreningen, og sender en stor tak til alle medlemmer.

”Det er så skønt og samtidig med stor ydmyghed, at vi kan oplyse at de første 100 medlemmer nu er med til at skabe grobund for vores festival,” siger foreningens formand Mette Skjoldan.

“I 2019 var vi 9 medlemmer der sammen synes, at det her var da bare en god ide at lave Sorø Historiske Festival. Man anede jo intet om det her kunne bære eller ej. Nu kommer en vis ballast med, når folk melder sig ind for at støtte foretagendet – også selvom det er coronakrise, og folk måske er usikre på alt muligt. Vi er derfor meget taknemmelige,” siger Mette, der tilføjer at foreningen er i fuld sving med at planlægge den anden festival til 2022. Det bliver stort!

Maja Wiese, kasserer i foreningen, er helt enig.

”Jeg er positivt overrasket over den goodwill den nye forening oplever så hurtigt.”

Maja Wiese er med sine 19 år foreningens yngste medlem. Maja er lige begyndt på et økonomistudie, så det er ideelt med praksis i en frivillig forening. Maja elsker det historiske og synes det er sjovt at hjælpe med til at skabe en hel festival i Sorø.

Maja og Mette er enige om, at det også er en flot fundraising tilslutning generelt til festivalen, og den hjælp vil de også godt takke for her.

Foreløbig har Sorø Kommune støttet tre gange, Nordea Fonden, Trelleborg Fonden, Egholtfondet og Sorø Laan og Sparekasses Fond har også givet tilskud.

”Vi er opmærksomme på, at vi selv som forening skal og vil finde måder vi selv kan tjene penge på sigt, men for nu og de næste år, er vi afhængige af den hjælp vi kan få. Vi har fået lavet vores egen ”Støvlet Katrine Øl” og ser gerne, at vi netop på sigt bliver så uafhængige af fondsmidler som muligt,” oplyser Mette Skjoldan. “Hele foreningen er frivilligt baseret, men vi skal nok nå derhen,” tilføjer formanden.

Foreningen 1684-1862 Sorø Historiske Festival har til huse i Sorø, og du kan også komme med om bord i skabelsen af en flot og tilbagevendende festival ved at melde dig ind på mobile pay 103800 / netbank: Det koster indtil 31.12.2021 kun kr. 100 pr år. Der kommer en lille stigning i 2022. Hvis man melder sig ind nu, får man et medlemskab der varer resten af 2021 og hele 2022 for kr. 100.

Kom glad med, der er brug for alle. Både som støttemedlemmer og medlemmer, der synes det kunne være sjovt og spændende at være med i selve arbejdet med at skabe festivalen hvert år. Der er både mindre opgaver og lidt større, alt efter hvor meget tid man synes man kan give af.

Foto: 1684-1862