En dugfrisk opgørelse fra KL viser, at Sorø Kommune har landets korteste sagsbehandlingstider for byggesager om enfamilieshuse.

Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Sorø Kommune har landets korteste sagsbehandlingstider for byggesager om enfamilieshuse.

Seks dage var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid, hvis man ville bygge et enfamiliehus i Sorø Kommune i perioden 1. juli 2016-30. juni 2017.

Det er 19 dage kortere end landsgennemsnittet på 25 dage, som igen er væsentligt hurtigere end det servicemål på 40 dage, som KL og regeringen har fastsat.

Det glæder borgmester Gert Jørgensen.

“En god og hurtig byggesagsbehandling er helt afgørende, når man som Sorø Kommune er i fuld gang med at boligudvikle og skabe gode rammer for nye borgere og virksomheder,” siger han.

Også formand for teknik- og miljøudvalget, Jens Nygaard, glæder sig over den hurtige sagsbehandling.

“Det er en mærkesag for mig, at vi har en hurtig sagsbehandling. Det sender et rigtig godt signal til nye borgere, at man kan få en byggetilladelse hurtigt, hvis man gerne vil bo i Sorø Kommune.

Derfor glæder det mig at høre, at vi ligger så flot i statistikken. Det vil jeg gerne rose medarbejderne i byggeteamet for – det er rigtig godt gået, at de har kunnet give sagsbehandlingen sådan et løft.”