Få inspiration til en bæredygtig hverdag og tips til genbrug af alt fra tøj til indretning og byggematerialer, når det første af seks arrangementer i event-karavanen Danmark for Målene besøger Sorø lørdag den 11. maj.

Genbrug, sundhed, natur, energi, fødevarer og emballage som ressource er temaerne for seks lørdagsevents, som kommer til Sorø og Dianalund i løbet af sommerhalvåret, når event-karavanen Danmark for Målene løber af stablen. Danmark for Målene vil udbrede kendskabet til FN’s verdensmål og give viden og inspiration til, hvordan man selv kan bidrage til en mere bæredygtig verden.

Borgmester Gert Jørgensen håber, at rigtig mange vil benytte sig af lejligheden til at få viden og inspiration om FN’s verdensmål og de vigtige emner.

– Jeg håber at rigtig mange vil slå et smut forbi, når Danmark for Målene besøger Sorø og Dianalund. Der bliver noget at opleve for både børn og voksne, og jeg er sikker på, at der vil være god inspiration at hente.

Flere lokale foreninger, institutioner og firmaer deltager i sommerens events. I løbet af de seks lørdage vil du kunne møde blandt andre Danmarks Naturfredningsforening, Hjerneskadeforeningen, Fairy Meadows og Haverefugiet.

Genbrug og upcycling
Lørdag den 11. maj står i genbrugets tegn, og på torvet i Sorø vil der være aktiviteter, konkurrencer, skattejagt mv., og du vil kunne opleve blogger og influencer Lise Vandborg, blandt andet kendt fra tv-programmet Nybyggerne, som giver inspiration til genbrug og upcycling af både hjemmet og garderoben.

Sorø Bibliotek slår dørene op for foredraget ”Garderobeskolen” med designer og stylist Laura Lava, som fortæller, hvordan man med enkle metoder kan forvandle sin garderobe, så den bliver både mere spændende og meget mere bæredygtig. Billetter kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Sæt kryds i kalenderen
De seks arrangementer er:

11. maj: Genbrug og cirkulær økonomi – torvet i Sorø kl. 10-14
1. juni: Sundhed for alle – ved Borgerhuset i Dianalund kl. 10-14
22. juni: Emballage som ressource – torvet i Sorø kl. 10-14
10. august: Fødevarer i balance – torvet i Sorø kl. 10-14
31. august: Natur og grøn omlægning – ved Dianalund Centret kl. 10-14
21. september: Energi i by og bolig – torvet i Sorø kl. 10-14.

Kom og oplev blogger og influencer Lise Vandborg, blandt andet kendt fra tv-programmet Nybyggerne, som giver inspiration til genbrug og upcycling af både hjemmet og garderoben. Foto: Sorø Kommune.