I Coronakrisens tegn har Sorø Jazzen taget imod regeringens trøstende hånd og arrangerer nu to koncerter med tilskud fra puljen til ”kunstneriske sommeraktiviteter”. Det er den ordning, der blev vedtaget for et stykke tid siden og som gælder til og med 30. september. På fredag den 18. september præsenteres swingende aftenjazz på Café Tre Konger, og igen ugen efter fredag den 25. september holdes der jazzkoncert med en international stjernetrio på Comwell Sorø.

På Café Tre Konger kommer guitaristen Per Møllehøj, bassisten Richard Andersson og trommeslageren Andreas Fryland, De vil spille go’e gamle jazzsange som bl.a.”I’m old fashioned”, skrevet i 1942 og fortolket af et utal af musikere lige siden. Og old fashioned er lige hvad de tre musikere er! Møllehøj, Andersson og Fryland skaber en lyd, der peger tilbage på jazzens storhedstid i 40erne og 50erne. Samtidig titter deres personlige og mere moderne spillestil frem fra tid til anden. Resultatet er en ubesværet musikalsk balancegang mellem det modigt fremadskuende og det gode gamle. Musikken begynder kl. 19.00.

Fransk superpianist på Comwell Sorø
På Comwell Sorø spiller fredag 25. september kl. 20.00 en parisisk pianist fra verdensstjernehylden. Jean Pierre Como hedder han, og han har haft højstatus i Sydeuropa de sidste 30 år. Como er udnævnt til Steinway Artist og er en særdeles alsidig musiker med klassisk musik, jazz, jazz/pop, tango og fusionsmusik som udtryksmuligheder. Han akkompagneres af muligvis Europas mest hårdtslående bas/tromme duo – to skattede musikere: bassisten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Niclas Campagnol.

Jean-Pierre Como var ankermand i Europas svar på ”Weather Report”, den franske supergruppe ”Sixun”. Senere har han spillet med amerikanske Michael Brecker og samarbejdet med de franske jazzviolinister Jean-Luc Ponty og Didier Lockwood samt trommeslagere som André Ceccarelli og Aldo Romano. Nylig har han sammen med den italienske sanger Walter Ricco udgivet en samling skønne poetiske numre med titlen ”My little Italy”. Jean-Pierre Como kommer selv fra en italiensk familie. Hans improvisationer spænder fra det romantiske til det vildt ekvilibristisk virtuose.

Fredag den 18. september 2020 kl. 19.00
Møllehøj/Andersson/Fryland Trio: Per Møllehøj, guitar, Richard Andersson, bas, Andreas Fryland, trommer
Café Tre Konger, Østergade 3, 4180 Sorø
Entré: 150 kr. eller 350 kr. med 2-retters menu (fra 17.30)
Reservation: tlf. 5783 4114, e-mail: britt@cafetrekonger.dk

……………….

Fredag den 25. september kl. 20.00
Jean-Pierre Como trio: Jean-Pierre Como, klaver, Thomas Fonnesbæk, bas, og Niclas Campagnol, trommer
Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø
Entré: 175 kr. eller entré + middag: 499 kr. eller entré + middag og overnatning: 999 kr. pr. person i delt dobbeltværelse
Reservation: tlf. 57 83 56 00, e-mail: hotel.soro@comwell.dk

Foto: ABW
Del på sociale medier