De godt 50 korsangere i Chorus Soranus skulle lige nu have været i fuld gang med indstuderingen af to festlige korværker, som skal opføres som led i Sorø Internationale Musikfestivals finalekoncert onsdag d. 2. september, nemlig Bachs “Magnificat” og Vivaldis “Gloria”.

“Vi har naturligvis aflyst alle korprøver i disse uger, men det skal ikke forhindre os i at synge hjemmefra,” udtaler Kristine Vad, der er korets dirigent. Lige nu foregår indstuderingen af værkerne individuelt og hjemmefra med øvefiler, men det kræver noget at holde stemmerne ved lige, og det er svært at synge i kor, når man ikke kan synge sammen.

Mange korsangere gør brug af DR’s glimrende initiativ med morgensang og let opvarmning, men der skal mere til at holde stemmerne i god form.

“Kormedlemmerne er heldigvis flittige med indstuderingen af selve musikken derhjemme, men stemmerne skal udvikles og holdes smidige, og det kan opvarmnings- og stemmetrænings videoer bidrage til,” fortsætter Kristine Vad, som også er uddannet sangpædagog. “Når vi alle må synge hjemmefra, så er det en oplagt lejlighed for at opbygge et lille bibliotek af videoer – som en ekstra bonus til den enkelte korsanger i Chorus Soranus, både til nu og til når korprøverne genoptages.”

Men ingen videoer vil nogensinde kunne erstatte korprøverne – og er under alle omstændigheder blot et plaster i en periode, hvor afsavn skal vendes til tilvalg, fortæller Kristine Vad, og hun tilføjer: “Vi glæder os meget il at kunne synge sammen igen i Akademiets festsal om torsdagen – og ikke mindst at kunne synge koncert til september.”

Koncerten afholdes onsdag d. 2. september kl. 19 i i VKST huset på Fulbyvej med den smukke udsigt over Tuel Sø.

Se mere på Chorus Soranus

Kristine Vad. Foto: Lena Paaske
Chorus Soranus. Foto: Claus Starup