Enemærkegaard
Juliedalvej 13, Døjringe
4180 Sorø

Gårdbutikkens åbningstider
Torsdag kl. 17-00-19.00
Lørdag kl. 9.00-11.00

Susanne kan kontaktes på 5071 8405 angående gårdbutik og besøg.
Benny kan kontaktes på 2382 0060 angående salg af avlsdyr.

Følg Enemærkegaard på Facebook

Enemærkegaard er e gårdbutik i Sorø, hvor du kan købe kvalitetsprodukter og opleve hvordan et landbrug fungerer i praksis. Du er altid velkommen i stalden eller på folden og se hvordan køerne bor, og der er klappegaranti.

Enemærkegaards historie
Landbruget og livet på landet har altid været en stor del af familiens liv. Benny er uddannet landmand og Susanne er opvokset på en gård. Ved siden af arbejder Benny som paramediciner og Susanne som regnskabsmedarbejder.

I 2001 købte Enemærkegaard sine første fire kvier, og siden er besætningen vokset til 14-16 moderdyr. Der er tale om en kødproduktionsbesætning med fokus på at følge kødet frem til forbrugeren. Med gårdbutikken har familien åbnet muligheden for at købe kvalitetskød direkte fra producenten. Gården er på 14,5 ha med ca. 9 ha udlagt til græs, mens 5,5 ha dyrkes med korn til foder og halm til eget forbrug.

Fra jord til bord – høj kvalitet Hereford kød
I gårdbutikken finder du et stort udvalg af udskæringer, pølser, leverpostej og oksesalami. Her kan du købe Rib-Eye, T-bone steak, Roastbeef, Spidsbryst, Wienersnitzler, tunge, hjerte, kød til Gullasch eller wok og meget mere. Ligesom dyrene har fået et godt liv på gården, er det også vigtig for familien at behandlingen af kødet efter slagtningen foregår på den bedste måde. På hjemmesiden finder du derfor oplysninger om slagtningen og håndteringen af kødet fra gårdbutikken til spisebordet.

Køb en kvart
Er du til storindkøb, og har du plads i fryseren, er der mulighed for at bestille et kvart dyr der leveres i en standardudskæring, bl.a. med bovsteg, tykkamsteg, tværreb, osso buco, yderlår, klump, lårtunge, inderlår, tyksteg, cuvette eller culotte, mørbrad, tyndsteg, højreb, højrebskoteletter, flanksteak og hakket kød. Du finder en oversigt på hjemmesiden.

En rolig og smuk race
Familien valgte Hereford racen uden horn, fordi det er det sikreste i forhold til den daglige omgang med dyrene, og fordi de ikke bryder sig om at afhorne dyrene. Hereford racen er kendt for at være rolige dyr med et godt temperament, der gør dem lette at håndtere. Børnene på Enemærkegaard, som nu er blevet voksne piger, har været med til at håndtere dyrene, og det har været vigtigt at vælge en rolig race. De smukke dyr på marken, der græsser udenfor vinduerne, har været en del af børnenes opvækst, og på hjemmesiden er der mange fine billeder fra årets gang på gården. Et af de store højdepunkter er når køerne lukkes ud på græs om foråret.

Salg af avlsdyr
Der er også mulighed for at købe avlsdyr. Enemærkegaard deltager i dyrskuer rundt omkring, med Roskilde Dyrskue som  årets højdepunkt. Interessen for Hereford racen er vokset, og avlsarbejdet er blevet en stor passion for Benny og Susanne.

Du kan følge Enemærkegaards Hereford på sociale medier
gårdens facebookside kan du se fotos og video fra dyrenes liv på gården. Her finder du også nyheder og information om salg f.eks. på Sorø Marked i Storgade m.m. Du finder også billeder af avlsdyr og dyr til salg.

Enemærkegaards produkter høster mange stjerner:

”Super lækkert kød med god smag, fra dyr der har haft et godt liv!” – Pernille

”Har flere gange købt en kvart og kvalitet og smag har altid været i top. En ekstra service jeg værdsætter er, at jeg får råd og vejledning af slagteren mens han parterer, så alt kød bliver til lækre retter!” – Heidi

”Dejligt sted, skønt at se køerne blive lukket ud på græs.” – Martin

 

sølvpartner