Elvang Denmark

Foto: Elvang

Kontor:
Banevej 7
4180 Sorø
35 37 89 89

Lager:
Smedevej 24
4180 Sorø
28 83 79 16

Følg Elvang Denmark på Facebook 

Følg Elvang Denmark på Instagram 

Fra Peru til Danmark
Hvis du gik rundt og troede, at alpakaen er en form for lama, så er du ikke den eneste. Den latinske betegnelse for det sydamerikanske pattedyr var helt frem til for få år siden Lama pacos, men nye DNA-undersøgelser har påvist, at alpakaen nedstammer fra den vildtlevende vikunja. Alpakaen er dog et tæmmet dyr, som går rundt og græsser i Andesbjergene, primært i Peru.

Derfor finder man til tider også Tina og Lasse Elvang i Peru. Alpakaen udmærker sig nemlig ved en fin uld, som deres firma i Sorø bruger i design af strikkede og vævede tekstiler af den ypperligste slags.

Dansk kvalitetsbrand
Plaider, puder, tørklæder og sjaler er blot nogle af de produkter til boligen og klædeskabet, man finder hos Elvang, der leverer til detailhandlen i Danmark og udlandet. Elvang har også en webshop, hvor alle har mulighed for at handle, og – de hurtige og heldige – har mulighed for at besøge firmaets lager på Smedevej. Her holdes lagersalg, hvor man kan få op til 80% rabat på kollektionsprøver, udstillingsmodeller og udgåede kollektioner, og det er et tilløbsstykke.

Ordentlige forhold for dyr og mennesker
Det er sket, at også et par alpakaer har lagt vejen forbi Smedevej for at hilse på kunderne. En voksen alpaka er typisk 80-100 cm høj og således mindre end de lamaer, som de nogle gange bliver forvekslet med. Den lille lækre alpaka i Elvangs logo er et kært dyr, som selvfølgelig skal behandles godt.

Elvang lægger stor vægt på dyrevelfærd og ordentlige forhold hos leverandørerne i Peru. De er Fair Trade certificeret hos World Fair Trade Organization og medlem af FN’s Global Compact Initiative. ”Vi skaber tekstiler af udsøgte alpaka-fibre med integritet og stolthed”, skriver Elvang på sin hjemmeside. ”Hvert enkelt produkt er resultatet af lokalt, originalt håndværk kombineret med moderne, skandinavisk design”.

Kontakt Elvang

sølvpartner