I november deltager Sorø Bibliotek i ”Nordic Game Week”. Det er en hel uge, hvor bibliotekerne i hele Norden sætter fokus på spil som medie, kultur og fænomen. På bibliotekerne i Sorø og Dianalund er der den 8. og 10. november tre aktiviteter i brætspillets tegn

Sorø bibliotek startede med at prioritere brætspil som et indsatsområde sidste år, hvilket har været en kæmpe succes, fortæller biblioteksleder Mia Sørup. Hun spørger:

Kasper Lapp. Foto fra Sorø Bibliotek

”Har du nogensinde spekuleret over, hvordan et brætspil bliver til? Eller måske drømt om at designe dit eget? Så kom og mød Kasper Lapp, der har designet det fantastiske brætspil ”Magic Maze”, der blev kåret til årets familiespil 2018 af Guldbrikken. Han kan fortælle alt om processen fra ide til udgivelse, mens vi får mulighed for at spille spillet. Det foregår torsdag den 8. november kl. 16-21 på Sorø bibliotek.”

Mia Sørup har flere tilbud:

”Elsker du at spille brætspil, men kan ikke altid overskue at sætte dig ind spillereglerne først? Så er der hjælp at hente lørdag den 10. november kl. 10-17 på Sorø bibliotek. Her får vi besøg af Lars Wagner Hansen – Sorøs helt egen brætspilsnørd, der vil sætte masser af spil i gang sammen med bibliotekar Sanne Ginger Noer.

Lørdag den 10. november kl. 10-13 er vi også at finde på Dianalund bibliotek, hvor du kan kaste dig ud i nye (eller måske velkendte) brætspil sammen med venner og familie i hyggelige rammer. Derudover vil vi igangsætte sjove og lærerige lege, som er med til at udvikle 0-3 åriges børns sprog og ordforråd.”

 

Ingen af aktiviteterne kræver tilmelding, pointerer Mia Sørup og opfordrer: ”…så du dukker bare op.”

For mere info, se her.

Sorøs spilbibliotikarer (foto fra biblioteket)