Dit Sorø har spurgt en række borgere om deres holdning til byen, ikke mindst midtbyen. I dag medvirker Bo Christensen, salgschef hos Arrow Denmark.

Hvad er det bedste ved at bo her?
Kulturen og historien knytter sig stærkt til byen, og når man vandrer en tur i Sorø, fornægter arven sig ikke. Lægger man dertil den fredfyldte natur, skovene, søerne, Åmosen i nord og Suså-dalen i syd, er Sorø med sin centrale beliggenhed på Sjælland et smørhul at bo i. Gode folkeskoler, børnehaver og et alsidigt foreningsliv betyder bestemt også noget, når man som familie vælger byen, hvor ens børn skal vokse op.

Deltager du i det lokale foreningsliv?
Tidligere var jeg spejder og har også dyrket håndbold, bordtennis, volleyball, fodbold og badminton, men idag bliver det kun lidt hygge badminton og så løber jeg 2-3 gange om ugen. Foreningslivet giver gode venner og mange oplevelser, og det mangfoldige foreningsliv er et aktiv for byen. Idag er jeg med på sidelinien til mine børns gymnastik og fodbold. Derudover er jeg aktiv i foreningsarbejde og bestyrelse. Det er en god følelese, at være med til at kunne give andre nogle gode rammer og oplevelser i deres fritid.

Har du en yndlingsbutik i midtbyen?
Egentlig er det lidt unfair kun at skulle pege på en enkelt butik. I langt de fleste butikker får man en god, professional og personlig service. Men skulle jeg pege på to butikker, må det være Bellis for sin originalitet og Sportmaster for sin høje faglige ekspertise. Uanset om det gælder en gave eller fodtøj, som jeg selv skal bruge i timevis, så har jeg det godt med, at det er kvalitet til en rimelig penge

Hvad er dit indtryk af det nye kunstmuseum?
Endelig, endelig fristes man til at sige. Jeg er meget begejstret, og selvom Sorø Kunstmuseum er nutidig i sin arkitektur, forekommer nybygningen forbavset harmonisk i gårdmiljøet ved biblioteket. Endelig har kunstmuseet fået rum, lys og plads til at kunne præsentere sine mange værker – og der er meget at vælge imellem. På et og samme sted kan opleves markant dansk kunst af personer med tilknytning til Sorø bl.a. guldaldermalerne Eckersberg, Christen Dalsgaard eller den abstrakte maler Preben Hornung. Der er også den unikke samling af værker fra 80’erne med “De Vilde Unge” og så selvfølgelig de russiske ikoner. Resultatet med Sorø Kunstmuseum bør give motivation til at færdiggøre en kulturfirkant, hvor der kan skabes en større sammenhæng med bibliotek, kunstmuseum, biograf og Sorø Museum.

Har du nogensinde været til koncert i Sorø?
Ja, og især Kulturcafé Ludvig og deres evne til at spotte musikere til den “soranske scene” er jeg imponeret over. Det løfter kulturlivet i Sorø, at de er istand til at hive både etablerede musikere og ny talenter til det lille spillested. Allerede nu glæder jeg mig til at skulle til den næste koncert med Souvenirs den 27. januar i Kulturcafé Ludvig.

Hvornår har du sidst været rundt om én af søerne?
Sidste gang jeg var rundt om Sorø sø var den 6. januar med to gode løbekammerater. Jeg har altid færdes ved søerne, og som aktiv i “Projekt Sorø-søerne” tilbage i 90’erne havde jeg fornøjelsen af at være med til genopretning af vandkvaliteten i Sorø søerne. Dengang var der ikke blå flag ved Skjolden og fosforniveauet var alt for højt. Via et pionerprojekt med biomanipulation, som Axel Karlshøj meget aktivt stod i spidsen for, lykkedes det alligevel at forbedre vandkvaliteten. Resultatet kan stadig se på de daglige ture ved “Smalsøen” med hunden.

Hvad savner du i Sorø?
Forhåbentlig vil anstrengelserne for at få en velassorteret dagligvarebutik til midbyen snart bære frugt. Kundegrundlaget er jo tilstede, og når det først lykkedes, så vil der komme flere handlende i byen til gavn for specialforretninger. En slagter-butik, jagt og fiskeri-butik, undertøjs-butik, livsstils-butik og sko-butik vil løfte handelslivet. En svømmehal er også et stort ønske, men for at være realistisk, så er der p.t. nok ikke penge i Sorø Kommune, til at kunne bygge en svømmehal. Noget som istedet er mere realistisk er at bygge er en offentlig legeplads i bymidten. Det vil jeg da gerne herigennem opfordre kommunen til at tænke på. Når det så er sagt, kan jeg alligevel ikke komme væk fra tanken om, at Sorø er et fantastisk sted at bo.

Bo Christensen