Kender du følelsen af spænding, når du spotter en af de fantastiske luftballoner i horisonten og tænker: Bare det var mig, som var deroppe! Det kan du faktisk godt opleve, ligesom fotograferne fra Byportalerne gjorde det sammen med Hot Air ApS. WOW en oplevelse.

Det var en tidlig lørdag morgen, klokken var lige knap 5.15, da de mødtes med de to dygtige ballonpiloter og resten af flokken, som skulle med op og se tingene fraoven. Solen var ikke stået op, og arbejdet blev straks uddelegeret, for det er ikke ‘bare lige’ at gøre den store luftballon klar. Det kræver teknik, sikkerhed og kræfter, og ejeren og ballonpiloten af Hot Air ApS, Niels Hvid, og 2. piloten Nanna Madsen var hele vejen igennem meget tålmodige, med smil på, også når det blev hårdt.

Ca. kl. 6.30 lettede luftballonen med de fem spændte passagere og de to piloter. Den ene fotograf fra Byportalerne blev dog på jorden, og fulgte med følgebil som kørte den store trailer, i løbende radiokontakt med Niels og Nanna. Landingspositionen kendes aldrig helt – og det er jo nødvendigt at være flytbar med traileren, når der atter skal pakkes sammen.

Turen tog knap 80 minutter, og den maksimale højde nåede op på 1100 fod. Solen var på vej op, mens tågen stadig dækkede landskabet. Efter landing på en flot mark, solen var stået op og tågen var lettet, blev der pakket sammen. Med en afsluttende champagnedåb, og diplomer blev uddelt.

Det blev til mange billeder oppefra og nedefra, som I kan kigge med på nederst i denne artikel.

Om piloterne
Niels Hvid (ejer) blev uddannet som en af de yngste piloter i Europa i sin tid og har siden da taget to Danmarksrekorder, vundet Danmarksmesterskaberne som den yngste nogensinde og bl.a. fløjet både nord for polarcirklen og i den arabiske ørken.

Niels er en utrolig erfaren pilot, som har sikkerhed, tryghed og oplevelser for øje. Derfor er han også den yngste flyvechef og flyveinstruktør i Danmark, som pt. uddanner fremtidens ballonpiloter. Niels har allerede fløjet i mere end 11 lande på flere forskellige kontinenter og glæder sig til at indvie sine passagerer i denne spændende og anderledes måde at betragte verden fra oven.

Nanna Madsen er Hot Airs yngste pilot, og er pt. igang med at få nok timer til at kunne flyve kommercielt. Nanna flyver primært opvisninger og arrangementer, når hun ikke kører følgebil eller arbejder administrativt hos Hot Air. Hun fik sit certifikat i 2015, og har forinden da deltaget i flere Danmarksmesterskaber, og andre stævner i udlandet. Nanna er en af kun to cloudhopper-ejere i Danmark, som er balloner uden kurv, men hvor man hænger i en sele og stol under selve ballonen.

Om Hot Air
De udfører mange andre specielle arrangementer end de regulære flyveture. De kan lave specialarrangementer for firmaer, private, institutioner m.m. i både indland og udland. Om det er ved marathonløb i Tromsø, byfejring i Silkeborg, motionsløb i Høje Taastrup eller Kulturnatten i København – mulighederne er mange.

Læs meget mere på deres hjemmeside lige her og bliv en oplevelse rigere.

Her ses starten på turen, inden luftballonen gik i luften:

Billederne fra selve turen ‘deroppe’. Fotograf Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk:

Turen i selskab med følgevognen. Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk.