Drømmer du om at blive røgfri eller kender du nogen, der også gerne vil være røgfri? Så har I nu en chance for at få jeres drøm opfyldt!

Skal man stoppe med at ryge, viser mange undersøgelser, at den højeste succesrate forekommer, når et rygestopprojekt sker i fællesskab med andre, der også drømmer om at blive røgfri. Erfaringerne viser, at de fællesskaber, der opstår på et kursusforløb, styrker den enkeltes motivation og selvtillid, hvilket giver en afsmittende positiv effekt på de andre i en gruppe.

Er du ikke til grupper og fællesskaber, kan man få et individuel rådgivningsforløb, hvor en erfaren rygestoprådgiver vil hjælpe dig igennem et rygestop.

Afhængighed af tobak er en behandlingskrævende tilstand, og der eksisterer i dag rigtig gode behandlingsmuligheder, der kan understøtte et rygestop.

Undersøgelser viser, at en kombination af rygestop-medicin og rådgivning er en succesfuld metode, til at få personer, der ryger mere end 15 cigaretter om dagen, til at gennemføre og fastholde et rygestop.

Under et rygestopforløb arbejdes der med redskaber og ideer til, hvordan man kan bryde rygevaner, holde fast i nye gode røgfrie rutiner og tackle rygetrangen.

Kontakt Sundhedscentret på 57 87 71 40. Mail-adressen er sundhedscenter@soroe.dk

Foto: ABW