Sorø Taekwon-Do Klub har nu Danmarks højst graduerede træner i Taekwon-Do ITF, da klubbens hovedinstruktør bestod eksamen til 5. dan, hvilket er den 5. grad af sortbælte, hvor den højest mulige er 9. dan.

Thomas Kortegaard Brandt blev gradueret af en mester med 8. dan grad i Surnadal i Norge. Gradueringen kom som resultatet er lang tids fokuseret træning i både ind- og udland.

Det var en utrolig intens oplevelse, siger Thomas, både fysisk og psykisk udmattende. Det tog næsten to timer med fysiske præstationer på gulvet og detaljeret teori. Der skulle vises tekniske færdigheder i mønster, strategi i kampscenarier og realistisk selvforsvar mod våben. Afslutningsvist skulle der gennembrydes brædder med hånd- og benteknikker.

Thomas fortæller, at det var en begivenhed, hvor nerverne kom på prøve. Med et eksaminationspanel med 7 mestre og 12 seniorinstruktører og et publikum på mere end 400 mennesker, står man pludselig meget i centrum på gulvet.

Til daglig underviser Thomas klubbens ungdoms- og voksenelever, hvilket er alle elever over 12 år. Derudover er Thomas engageret nationalt med uddannelse af instruktører og nationale eksaminationer.

tae1

tae2

tae3

tae4