Hos Frivilligcenter Sorø har man oplevet en markant stigning i antallet af frivillige i 2018 i forhold til året før. Men det er ikke kun hos Frivilligcenter Sorø, at det strømmer til med frivillige kræfter, det sker også i andre foreninger og virksomheder.

– Vi er blevet så gode til det, at vi holder kurser i det. Foreløbig har vi holdt et kursus for en forening og et kursus for offentligt ansatte, og de kunne umiddelbart bruge det, de fik med hjem, fortæller Frivilligcenter Sorøs centerleder Lone Lisborg og Rosa Madsen, der er med i centrets bestyrelse, til Sjællandske.

– Fællesskab, ligeværd og medejerskab er de tre hovedårsager til, at de frivillige synes, det er spændende at deltage – og man skal huske, at når man er frivillig, har man det privilegium, at man bare kan stoppe, hvis man ikke finder opgaverne interessante længere eller bare ikke bryder sig om ‘lugten i bageriet’, tilføjer de.

I slutningen af 2018 og i begyndelsen af i år har Frivilligcenter Sorø også bidraget til at få sat samtalegruppen Pust på benene. Det begyndte som en sorggruppe for unge i Dianalund sat i værk af Rune Trappaud Rønne. Men tanken er, at foreningen skal sprede sig til resten af kommunen med hjælp fra frivillige.

Frivilligcenter Sorø har også oplevet, hvor høj status frivilligt arbejde har fået på Sorø Akademi. Hvert år afholdes der en frivilligdag for de nye elever på skolen, og i 2018 blev der indgået dobbelt så mange frivilligaftaler med eleverne som året før.

– Frivillighedskæmperne, som organiserer det frivillige arbejde for skolens elever, er vokset fra tre-fem i styregruppen til nu 15-16 stykker, fortæller Lone Lisborg.

– Også her var jeg med – sammen med eleverne – en tur hos rektor, hvor vi fik aftalt rammerne for det frivillige arbejde og rekrutteringen af frivillige. Det fungerer bare godt, tilføjer hun.

Læs hele artiklen på sn.dk.